Pentru Giulia Ardelean, aviația înseamnă viață…


Recent, tânăra Giulia Ardelean, din Sasca Montană, a obținut brevetul de pilot pe aeronave ultraușoare motorizate, acesta fiindu-i înmânat de Cristian Iorgov, comandantul Aeroclubului din Caransebeș, cu ocazia mitingului aviatic desfășurat luna trecută pe aeroportul din municipiu. Despre Giulia, am mai scris în ziarul nostru, atunci când am consemnat că anul trecut ea a stabilit o premieră, devenind, la 16 ani și 4 luni, cel mai tânăr pilot al Aeroclubului Caransebeș care zbura în simplă comandă.

Pentru mine zborul înseamnă totul, mă simt foarte bine în aer. Sfatul meu este ca pasionații de zbor să încerce măcar o dată în viață înălțimile. Mai departe vreau să mă antrenez pentru concursuri cu avioane ultraușoare motorizate, pentru că e prima mea pasiune și nu voi renunța la ea. Voi continua și cu planorismul, poate și mai departe, pentru că aviația pentru mine înseamnă viață. Aș vrea să le mulțumesc pe această cale celor de la care am avut atâtea de învățat, instructorii Vasile Câmpeanu și Marinel Chevereșan”, le-a spus Giulia Ardelean celor prezenți la acest moment festiv.

Este o onoare și o bucurie, iată, ca Aeroclubul din Caransebeș să dea încă un pilot cu brevet. Nu orice copil vine cale de zeci de kilometri pentru a-și urma o pasiune… Giulia a dovedit o ambiție ieșită din comun și a vrut să vadă cerul în toată splendoarea lui. Ea este un talent pe care trebuie să-l susținem pe mai departe, pentru a se putea împlini profesional în domeniul aeronautic. Vom căuta soluții împreună cu Consiliul local, cu oameni de afaceri, dispuși să ajute un talent și un model ca ea”, a spus cu acest prilej primarul Marcel Vela.

Bogdan NAUM