Biserica vrea să salveze Spitalul


În urma unei recente discuţii purtate cu primarul Felix Borcean, PS Lucian, Episcopul Caransebeşului, a luat decizia de a se implica în ajutorarea Spitalului Municipal de Urgenţă, instituţie care se confruntă cu mari probleme financiare, datoriile unităţii sanitare depăşind 9 milioane de lei.

Într-o conferinţă de presă susţinută zilele trecute, edilul municipiului a subliniat faptul că Spitalul caransebeşean deserveşte o treime din suprafaţa judeţului, respectiv toate localităţile din jurul oraşului, iar, conform unei statistici, din totalul pacienţilor internaţi doar 15 la sută sunt din Caransebeş. „Aşadar, este nevoie şi de ajutorul primarilor din localităţile din jur, dar şi de oameni. Dacă fiecare cetăţean din zona noastră ar dona 4 lei, printr-un ONG sau printr-o altă modalitate legală, datoriile spitalului ar fi achitate. Deci, vorbim de patru lei, cu care s-ar acoperi datoriile, problemele nu se rezolvă aşa”, a spus Felix Borcean.

Prin urmare, în data de 15 martie, la Primăria Caransebeş va fi organizată o întâlnire cu toţi primarii localităţilor din jurul municipiului, dar şi cu preoţii bisericilor din zonă, în vederea găsirii unor soluţii pentru spital. (B. Meteş)