La Moldova Nouă, ca-n… Evul Mediu


Minerul Moldova Nouă – Metalul Oţelu Roşu 0-1 (0-1)

Sâmbătă, 24 noiembrie, s-a disputat penultima etapă, a XVI-a, a turului Ligii a IV-a, în cadrul căreia Metalul Oţelu Roşu a întâlnit, în deplasare, pe Minerul Moldova Nouă. Primul sfert de oră al meciului a fost dominat de gazde, şi asta până în momentul în care băieţii lui Aurică Panescu au schimbat sistemul de joc, lucru care s-a concretizat imediat printr-o posesie superioară a balonului.

După ce au echilibrat jocul, nu a mai durat mult şi oaspeţii au deschis scorul, în minutul 23, după ce au reuşit şase pase la mijlocul terenului, mingea ajungând la Slătaru, care l-a angajat pe dreapta pe Moldovan, şutul acestuia din centrul careului, la colţul scurt, învingându-l pe portarul gazdelor.

După primirea golului, fotbaliştii din Clisură au abuzat de mingi lungi, pe sus, aruncate la bătaie, în timp ce oaspeţii au preferat să culce balonul şi să tempereze elanul adversarilor, al căror joc, odată cu trecerea timpului, a căpătat accente tot mai dure.

Începutul părţii secunde nu a adus nimic nou în desfăşurarea jocului, meciul disputându-se mai mult la mijlocul terenului. Abia în minutul 68 am putut consemna o fază de poartă mai periculoasă, atunci când Ispas a pătruns pe stânga direcţiei de atac a oaspeţilor, şutul său de la 20 de metri fiind respins de goal-keeper-ul Minerului, până la Nedelcea, care, de la 4 metri, a trimis peste poartă.

Din acel moment, jocul Metalului s-a rupt, gazdele dominând, iar băieţii lui Aurică Panescu preferând arma contraatacului. Minerul a rămas în zece oameni în minutul 60, după ce unul dintre jucători a văzut al doilea „galben”, pentru proteste. Peste cinci minute, oaspeţii au cerut un penalty, pentru un henţ în careu, însă „centralul” Enăşescu a acordat lovitură liberă de la limita suprafeţei de pedeapsă.

Cu 3 minute înainte de final, Minerul a rămas în nouă jucători, după ce un apărător a văzut direct cartonaşul roşu, ca urmare a faptului că l-a placat, ca la rugby, pe Tuştean, scăpat singur spre poarta gazdelor.

Foarte supăraţi că au pierdut partida, oamenii de ordine şi cei din anturajul clubului gazdă i-au agresat, în drum spre vestiare, pe Veche, Arnăut şi O. Bălan, precum şi pe cei din staff-ul tehnic al Metalului, printre „victime” numărându-se preşedintele echipei din Oţelu Roşu, Alexandru Florei, Octavian Banc – unul dintre sponsori, şi Alin Olaru, director tehnic. Până la urmă, la faţa locului a ajuns şi Poliţia locală, oaspeţii fiind nevoiţi să părăsească stadionul cu escortă.