Biserica din Maciova, împodobită cu două candelabre noi


În data de 9 octombrie, în duminica a XX-a după Rusalii, biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Maciova s-a bucurat de un moment special în viața ei. Deși cu toții ne confruntăm cu probleme personale zi de zi, gândul bun care se naște în mintea noastră primește îndată sprijin de la Dumnezeu.

Drept urmare, pentru toate lucrurile bune și pentru mulțumirea sufletească dată de faptul că Dumnezeu ne oferă însutit din puținul pe care îl oferim noi, Comitetul parohial al femeilor ortodoxe, împreună cu celelalte credincioase ale Parohiei Maciova care slujesc cu credință Biserica lui Hristos, prin răspunsul pe care îl dau la chemarea ei, ori de câte ori e nevoie, au donat două policandre care au fost sfințite de către preotul paroh la finalul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, găsind pentru fiecare un loc aparte, unul în altar, iar celălalt la intrarea principală.

Parohia Maciova este de categoria III rural, având 68 de familii, cu 198 de credincioși, și este păstorită de vrednicul preot sachelar Ionel-Remus Negru, părinte duhovnicesc al tuturor celor care trec pragul lăcaşului de închinăciune în care slujește, care şi-a format deja un nume bun, nume care va rămâne mărturie peste veacuri. Slujeşte cu credinţă sinceră şi deosebit de multă evlavie Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, împlinind cuvintele Sfântului Apostol Pavel, care zice: „Fiţi următori mie precum şi eu sunt lui Hristos” (I Cor.11,1). Figura părintelui Ionel-Remus Negru, prin osârdia şi râvna sa, este pilduitoare şi poate constitui un izvor viu de lumină şi de credinţă pentru preoţi şi credincioşi.

Preot Romulus FRÎNCU