S-au spart norii peste Glimboca!


Ca urmare a ploii torenţiale de marţi-seară, aproximativ 90 de gospodării din comuna Glimboca au fost afectate de scurgerile de apă de pe versanți, care au măturat tot ce le-a ieşit în cale. Imediat, în zonă au sosit trei echipaje ale Detașamentului de Pompieri Caransebeș, cu patru motopompe transportabile și o motopompă cu capacitate de 3.000 de litri, care au acţionat pentru remedierea situaţiei, se arată într-un comunicat al Compartimentului Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ al judeţului Caraş-Severin.

Din primele date, comunicate de viceprimarul Pavel Mâţu, se pare că  în cea mai mare parte din gospodăriile afectate apa a pătruns în camere și a distrus parchet, mobilier, haine şi aparate electrocasnice, pagubele atingând câteva zeci de mii de lei în fiecare casă. Afectate au fost și beciurile, dar și o mare parte din grădinile oamenilor.

Prefectul judeţului, Florenţa Albu, a declarat că în cel mai scurt timp se va forma o comisie care va evalua valoarea pagubelor, astfel încât cetăţenii afectaţi de inundaţie să fie despăgubiţi. (B. Naum)