Balta Sărată are probleme cu… apa


Una dintre temele discutate în afara ordinii de zi a şedinţei Consiliului Local Caransebeş de miercuri, 28 decembrie 2016, a vizat o serie de probleme cu care se confruntă cetăţenii din Balta Sărată. Este vorba despre canalizare, curăţarea subsolurilor şi presiunea apei, în cazul blocurilor din acest cartier, propunerea de implicare a Primăriei în soluţionarea acestora venind din partea grupului social-democrat.

Eu consider că este vorba despre abordări populiste, la fel cum se încearcă de fiecare dată în astfel de situaţii, spunându-se că Primăria nu doreşte să rezolve aceste probleme, care – trebuie să o spunem o dată pentru totdeauna – sunt problemele Asociaţiilor de proprietari. Primăria poate da o mână de ajutor, însă nu poate soluţiona toate problemele legate de subsoluri sau de altă natură, atâta vreme cât ele se semnalează în interiorul clădirilor, al căror proprietar nu este Primăria, ci Asociaţia respectivă”, a declarat primarul Felix Borcean.

Edilul municipiului a mai spus că problema apei şi a canalizării în Balta Sărată se va rezolva odată cu implementarea noilor trasee ale reţelelor de apă şi canal din proiectul care se află în derulare. „Vom încerca să vedem care sunt cauzele pentru care apa nu curge la etajele superioare şi să rezolvăm această problemă, lucru valabil şi pentru Blocurile ANL, unde ştiu că există probleme legate de calitatea apei, dar ele ţin de infrastructura acestor clădiri, şi anume de pompe, din care multe sunt defecte, ori de bazinele colmatate. În anul ce urmează, cu siguranţă ne vom ocupa şi de rezolvarea acestor probleme”, a mai spus Felix Borcean.

Mădălina DOMAN