Planuri mari la Turnu Ruieni


Administraţia locală din Turnu Ruieni a bifat, la sfârşitul anului trecut, câteva realizări de care va beneficia întreaga comunitate locală. Astfel, într-o discuţie purtată cu primarul Petru Harambaşa, acesta ne-a declarat că, pe lângă finalizarea Drumului Comunal Caransebeş – Zlagna, în lungime de 7 kilometri, şi extinderea reţelei de canalizare în Zerveşti, Turnu Ruieni, Borlova şi Dalci, au mai fost terminate lucrările la grupurile sanitare din Corpul B al Şcolii din Borlova. De asemenea, tot în cursul anului 2011, a mai fost executată izolarea termică a şcolilor şi au fost renovate faţadele Căminelor culturale din satele Zerveşti, Dalci, Zlagna şi Turnu Ruieni, toate acestea din fonduri proprii, dar şi cu sprijinul Consiliului Judeţean, valoarea acestora ridicându-se la aproximativ 80.000 de lei.

Pentru anul acesta, Petru Harambaşa a spus că se doreşte continuarea lucrărilor la Căminul Cultural din Borlova, zidurile fiind deja ridicate, urmând să mai fie montat lemnul şi să se lucreze la interioare, precum şi continuarea lucrărilor la cele două săli de clasă la Şcoala din Borlova, dar şi la acoperiş şi în interiorul unităţii de învăţământ. De asemenea, administraţia locală intenţionează să construiască o bucătărie la Căminul Cultural din Turnu Ruieni, să finalizeze lucrările la Parcul central, de asemenea din Turnu Ruieni, precum şi să dea în folosinţă un Centru de Informare Turistică în centrul de comună, Căminul Cultural din Borlova urmând să fie izolat şi reabilitat.

În ceea ce priveşte proiectele depuse la Ministerul Dezvoltării, Petru Harambaşa ne-a informat că administraţia comunei a înaintat autorităţilor competente în domeniu pe cel privind realizarea unei telegondole care să lege Craiu de Muntele Mic. De asemenea, au mai fost depuse proiectele ce vizează alimentarea cu apă a localităţii Zlagna, asfaltarea unei porţiuni de 1,4 kilometri de drum în Staţiunea Muntele Mic, iar pe viitor urmează să fie depus un proiect pentru realizarea reţelelor de apă şi canalizare pe Muntele Mic, canalizarea în localitatea Zlagna, alei pietonale în toate satele, precum şi asfaltarea ultimilor 7 kilometri de drumuri lăturalnice în interiorul comunei.

Sonia BERGER