Alex Chicin, patru medalii în două concursuri


Recent, la Novi Sad, în Serbia, a avut loc un puternic turneu internaţional de judo, la care au participat 650 de sportivi de la 45 de cluburi din spaţiul ex-iugolav, dar şi din România, Ungaria, Bulgaria, Franţa, Italia şi Rusia.

Printre concurenţi s-au numărat şi doi tineri judoka din judeţul Caraş-Severin. Este vorba despre Alexandru Chicin, de la Energetica din Caransebeş, şi Cătălin Zgârţă, de la Muncitorul Reşiţa, ambii comportându-se bine la categoriile lor de concurs.

Alexandru Chicin, de la Energetica din Caransebeş, elev al antrenorului Ion Radu, s-a situat pe locul al treilea la categoria 46 kg, la U-16, şi pe poziţia a doua la 50 kg. Cătălin Zgârţă a ocupat poziţia a treia la categoria 55 kg, în competiţia cadeţilor.

La sfârşitul săptămânii trecute, la Laktasi, în Bosnia-Herţegovina, a avut loc un alt turneu extrem de puternic, la care au luat parte peste 600 de sportivi de la 32 de cluburi din 12 ţări, state din spaţiul ex-iugoslav, precum şi Israel, Germania, Cehia, Grecia, Ungaria, Rusia şi România. Caraş-Severinul a fost reprezentat de aceiaşi doi tineri judoka, Alexandru Chicin şi Cătălin Zgârţă. Caransebeşeanul Alex Chicin a câştigat două medalii, obţinând un merituos loc II la categoria 46 kg Under 16 şi un loc III la aceeaşi categorie de greutate, însă la U-18. Reşiţeanul Cătălin Zgârţă, legitimat la Clubul Muncitorul, a ocupat locul II la categoria 55 kg, U-18, cadeţi.

Sorin ROGOZ