Oamenii au nevoie de iubire


Fiecare om este o lume în sine. El trăieşte şi simte, gândeşte şi reacţionează din lumea lui. De aceea îl înţelegem mai greu. De aceea se produc între oameni inevitabile tulburări de contact, tensiuni etc.

Dacă am îneţeles că celălalt este astfel şi dacă suntem gata să iertăm, atunci este posibilă convieţuirea.

Verigheta este semnul iubirii şi al fidelităţii. Peste iubire şi fidelitate poate să vină furtuna. Singura ieşire este o deschidere spre Lumină: IERTAREA. Nu este niciodată prea târziu pentru împăcare, pentru că nu este niciodată prea târziu pentru a iubi sau a fi fericit.

Câteodată suntem aşa de necruţători… Ţinem uşile închise în faţa celor pe care nu vrem să-i mai vedem şi să-i mai auzim.

O împăcare este prima lumină de dimineaţă, care alungă treptat noaptea. Ura nu poate fi vindecată prin ură. Numai iubirea o poate face. Cuvântul nu are voie să devină o armă pentru a lupta împotriva altora. Lasă-l pe Dumnezeu să locuiască în cuvintele tale, iar atunci cuvântul tău devine lumină, viaţă, iubire. Împarte-ţi pâinea cu alţii şi va avea un gust mai bun.

Iubirea înseamnă a iubi pe oameni, nu sisteme, partide, structuri. A iubi pe oameni, nu omenirea abstractă, ci omul concret de lângă tine şi omul care-ţi intră în casă pe ecranul televizorului, pentru că a fost lovit de o catastrofă, pentru că este asuprit şi bătut.

O floare are nevoie de soare pentru a deveni floare. Un om are nevoie de iubire pentru a deveni om.

Societatea de azi suferă de un infarct miocardic grav. Locul ei ar fi la reanimare. Ea trebuie să primească perfuziile iubirii.

Chiar dacă lumea va crede că drumul tău e greşit, tu să priveşti înainte, să priveşti înapoi, şi să păstrezi tăcere.

Şi lumea doar s-a născut din tăcere. Căci ea, tăcerea, poate fi un început.

Doinel Puiu MĂRGINEANU