Caransebeşul îşi face Club Sportiv Municipal


Primarul Caransebeşului, Felix Borcean, s-a întâlnit zilele trecute cu reprezentanţii tuturor ramurilor sportive care activează pe raza oraşului, mai puţin judo, discipline pe care administraţia locală intenţionează să le includă în viitoarea construcţie care se va numi, cel mai probabil, Clubul Sportiv Municipal Caransebeş. În cadrul reuniunii au fost stabiliţi paşii ce trebuie făcuţi pentru înfiinţarea acestei structuri care va cuprinde secţiile atletism, fotbal, judo, şah şi volei.

Vom recurge la varianta de drept public pentru înfiinţarea acestui club, se va da o Hotărâre de Consiliu Local, trebuie obţinut Certificatul de Identitate Sportivă, urmând apoi paşii normali, şi anume afilierea fiecărei secţii la federaţia de specialitate, contracte cu sportivii care au împlinit 16 ani, finanţarea putând fi făcută în limita a 5 la sută din bugetul local. De asemenea, este impusă condiţia ca antrenorii să fie calificaţi pentru fiecare dintre ramurile sportive, cu aceştia urmând să se încheie un contract de activităţi sportive”, a spus Felix Borcean.

În cadrul viitorului club, sportivii vor putea avea dublă legitimare, deci vor putea activa şi la Clubul Sportiv Şcolar, şi la Clubul Sportiv Municipal. „Vom începe cu activităţile la nivelul copiilor şi juniorilor. Singurele secţii care vor avea seniori vor fi fotbalul, pentru că vrem să menţinem echipa actuală, şi atletismul, pentru că intenţionăm să-i aducem înapoi pe caransebeşenii care activează în momentul de faţă sub culorile clubului din Reşiţa, urmând să reprezinte municipiul nostru în competiţiile la care vor participa sub egida acestui club. Probabil că, la nivelul sportului de masă, vom avea şi secţie de şah, atât copii, cât şi seniori. La volei, la lupte şi la judo vom începe cu grupe de copii şi juniori, dar dacă, în perspectivă, vor exista sportivi care să-şi continue activitatea şi după împlinirea vârstei senioratului, cu siguranţă vom avea activitate şi la nivelul seniorilor. Dar vorbim, în acest caz, de un viitor mai îndepărtat”, a mai spus edilul.

Întrebat ce nivel ar avea anual finanţarea prin acele 5 procente din bugetul local, raportându-se la cele 60 de milioane de lei, sumă la care s-a ridicat bugetul Caransebeşului anul trecut, Felix Borcean a spus că maximul ar fi de 3 milioane de lei, bani suficienţi pentru a sprijini sportul din municipiu.

În ceea ce priveşte Clubul de Fotbal Viitorul 1913 Caransebeş, în momentul de faţă activează şi va activa în continuare, vom vedea dacă pe baza Legii 350/2005, prin care primea o sumă de bani, ca până acum, dacă nu, până la înfiinţarea Clubului Sportiv Municipal, vom recurge la un ajutor privat, la sponsorizări, şi deja există semnale bune pentru susţinerea echipei”, a mai spus Felix Borcean.

În cadrul discuţiilor – a adăugat edilul –, s-a stabilit de comun acord ca în luna aprilie să se organizeze o Gală a educaţiei şi sportului, în care să fie premiaţi toţi elevii performanţi la nivel de olimpiade naţionale, atât în domeniul educaţiei, cât şi în cel al sportului, în ramurile care sunt reprezentate în Caransebeş, la nivel şcolar.

Sorin ROGOZ