24 de volume, lansate… „milităreşte”, la foc automat


Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei municipiului Caransebeş a găzduit marţi, 3 decembrie, o triplă lansare de carte, eveniment la care au luat parte primarul Marcel Vela, viceprimarul Cornel Galescu, city-managerul Nicolae Borcean, consilieri locali, scriitori, cadre didactice şi elevi de la liceele din oraş.

Despre cele două volume ale col. (r) Andrei Ghidarcea – „Restituiri” şi „Banat, valoare şi conştiinţă” – au vorbit col. (r) Iosif Andronescu şi istoricul Constantin Brătescu. Prima carte prezintă un număr de 61 de personalităţi militare, iar cea de a doua, 21 de ofiţeri şi generali ai Armatei Române.

Cea de a treia lansare de marţi a fost de fapt o carte-eveniment, un „serial” de 22 de volume, semnate de prof. univ. dr. Constantin Falcă şi reunite sub genericul „Cărăşeni de neuitat”. Însumate, cele 22 de apariţii editoriale înseamnă 3.700 de pagini, conţin 1.200 de fotografii şi includ un număr de 2.200 de personalităţi, din toate domeniile, care fac cinste judeţului Caraş-Severin, a spus jurnalistul Ion Medoia, cel care a vorbit despre autor şi opera sa. Cu mai multe amănunte despre acest eveniment cultural vom reveni în ediţia viitoare a ziarului

Ştefan ISAC