13 ani de închisoare pentru caransebeșeanul criminal în Portugalia!


Zilele trecute, Curtea de Apel Timișoara a respins apelul formulat de caransebeșeanul Ion Șoma, cel pe care Tribunalul Caraș-Severin îl condamnase în luna iulie la 13 ani de închisoare, fiind acuzat că și-a ucis cu lovituri de cuțit soția, în Portugalia. În plus, a mai hotărât instanța timișoreană, acesta trebuie să plătească familiei fostei sale soții daune morale în sumă de 15.000 de euro. Sentința este definitivă.

Reamintim că în noaptea de 15/16 noiembrie 2014, în urma unor discuții pornite pe fondul geloziei acestuia, între Ion Şoma şi soţia sa Dana, în vârstă de 44 de ani, a izbucnit o ceartă în urma căreia bărbatul a lovit-o pe femeie cu un cuţit în spate, arma intersectând aorta şi perforând plămânul femeii. În cădere, Dana Şoma s-a lovit la cap şi a murit după câteva ore. Criminalul a luat apoi cadavrul soţiei, l-a urcat pe bancheta din spate a unui Peugeot 205, l-a acoperit cu haine şi a plecat spre ţară. Cei 3.500 de kilometri din Portugalia până la locuinţa soacrei sale din Şesu Roşu au fost străbătuţi în trei zile, timp în care niciun vameş sau poliţist de frontieră nu şi-a dat seama că pe bancheta din spate a maşinii Ion Şoma transporta de fapt un cadavru.

Ajuns la Caransebeş, Ion Şoma a mers direct la locuinţa soacrei sale şi i-a povestit acesteia că Dana ar fi fost bolnavă şi că ar fi murit din cauza cancerului, iar el a adus-o în ţară ca să o înmormânteze la Jupa, acolo unde cei doi aveau o casă. În momentul în care Ion Şoma încerca să scoată cadavrul soţiei sale din maşină, a fost observat de unul dintre vecini, care, fiind de profesie jandarm, a realizat că ceva nu era în regulă şi a anunţat Poliţia.

Bogdan NAUM