Giovanni Pisano: „După etapa de sâmbătă, campionatul s-ar putea împărţi în două şi vrem să vedem exact unde ne situăm”


conf-1

În cadrul conferinţei săptămânale de presă, antrenorul lui FC Caransebeş 1913, Giovanni Pisano, a ţinut să facă câteva precizări referitoare la victoria din deplasare, din etapa trecută, obţinută în faţa Metalului Reşiţa, un meci deosebit de important, care i-a dus pe gugulani pe treapta a patra a clasamentului.

„A fost un meci în care s-a jucat puţin fotbal, asta pe de o parte din cauza terenului greu, iar pe de altă parte datorită dorinţei ambelor echipe de a obţine cele trei puncte. Băieţii mei au luptat, chiar dacă am întâlnit ultima clasată din seria noastră, însă era o echipă cu un nou antrenor (Eugen Trică – n.r.) şi care, cu siguranţă, voia să-şi treacă în palmares prima victorie pe teren propriu”.

Referitor la partida de sâmbătă, 3 octombrie, din etapa a VI-a, când caransebeşenii vor primi pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş vizita celor de la FC Bihor, Giovanni Pisano a spus că şi-ar dori o victorie în acest meci, în ideea de a continua seria pozitivă începută la Reşiţa. „După această etapă, campionatul se poate împărţi în două grupe, iar noi vom avea astfel posibilitatea să vedem exact unde ne situăm, şi fiindcă dorinţa noastră este să fim acolo sus şi să ne luptăm pentru obiectivul pe care l-am mai declarat, de a ne clasa între primele cinci echipe. Am încredere în băieţi, mai ales că am lucrat şi vom mai lucra până la acest joc la capitolul psihologic, pentru a debloca situaţia cu care ne confruntăm de câteva etape, nereuşind, în primele 15-20 de minute, să ne impunem jocul stabilit la antrenamente şi pentru care ne pregătim zi de zi, făcând cadou adversarilor începuturile de meci. Sperăm să ne deblocăm şi să înscriem în primul sfert de oră, să ne facem încă din start jocul şi să arătăm că suntem o echipă care merită să stea acolo sus, cu atât mai mult cu cât jucăm în faţa propriilor suporteri, care, până acum, s-au dovedit a fi al doisprezecelea jucător al nostru. Băieţii care vor intra în teren sunt sigur că vor da 200 la sută randament, sunt toţi motivaţi, mai ales că e posibil să fac şi câteva schimbări, având în vedere programul încărcat pe care îl vom avea, sâmbătă – miercuri – sâmbătă, şi sunt sigur că cei care vor evolua vor răspunde cu brio cerinţelor mele”, a mai spus Pisano.

Întrebat de ziarişti dacă are probleme de lot, tehnicianul italian al gugulanilor a declarat că fundaşul central Răducu nu este încă refăcut complet şi speră să conteze pe el măcar în partida de miercuri. De asemenea, Suciu este incert, el primind două etape de suspendare în urma unui cartonaş roşu, iar la ora aceasta nu cunoaşte răspunsul la recursul făcut la această decizie, iar Roşoagă, care a avut probleme la mână, a început antrenamentele. „În principal, problemele le avem în apărare, dar sunt convins că băieţii care au să intre au să joace foarte bine, fiindcă vor să-şi arate valoarea, mai ales că în concepţia mea aici suntem un grup, nu ne uităm la fiecare în parte. Sigur, cei doi absenţi sunt importanţi, dar avem forţa să facem diferenţa, iar băieţii care îi vor înlocui sunt sigur că vor da maximum de randament şi se vor ridica la nivelul aşteptărilor”, a mai adăugat Giovanni Pisano.

Sorin ROGOZ