Vulturii au plecat cu 3 puncte în gheare de la Caransebeş


FC Caransebeş – Vulturii Lugoj 1-2 (1-2)

În epilogul etapei a XVI-a a Ligii a III-a, FC Caransebeş a întâlnit sâmbătă, 23 martie, pe teren propriu, pe Vulturii Lugoj, într-o partidă extrem de importantă pentru gugulani, având în vedere situaţia delicată în care se află, în această perioadă, clubul. Mai mult, o victorie în Balta Sărată ar mai fi îndulcit amărăciunea înfrângerii în faţa Muncitorului Reşiţa, suferită în etapa precedentă.

Acestea fiind datele problemei, caransebeşenii au început în forţă, având două cornere în primele trei minute ale jocului. Pe acest fond, în minutul 7, Porcescu a recuperat o minge la centrul terenului, a avansat pe stânga, însă centrarea sa, la punctul cu var, nu a putut fi interceptată de Ganea.

După iureşul din debutul partidei, oaspeţii au echilibrat jocul, altfel unul aspru, cu intrări bărbăteşti, dar în limitele regulamentului. Scorul a fost deschis în minutul 10, de către oaspeţi, Precupanu angajându-l bine în adâncime pe Stoica, acesta a intrat în careu şi, de pe partea dreaptă, a înscris în colţul lung al porţii apărate de Cioloca. După doar 4 minute, lugojenii au beneficiat de o lovitură liberă de la 20 de metri, puţin lateral stânga, pe care a executat-o perfect Steop, jos, la rădăcina barei din dreapta lui Cioloca, eforturile goal-keeper-ului gugulan de a respinge mingea dovedindu-se zadarnice.

Chiar şi la scorul de 2-0 pentru ei, oaspeţii au continuat să facă un presing extrem de agresiv, recuperând o mulţime de baloane la centrul terenului, creându-le astfel dificultăţi gugulanilor în a ieşi cu mingea la picior din jumătatea proprie, singura soluţie a caransebeşenilor rămânând angajările cu mingi lungi, multe dintre acestea greşindu-şi însă adresa.

În minutul 32, ex-caransebeşeanul Patrona l-a faultat pe Porcescu, lovitura liberă de la 30 de metri, bine executată de Suru, pe jos, fiind apărată de portarul lugojean Rusu. După 6 minute, nou-intratul Văcărescu i-a pasat bine lui Ganea, acesta a pivotat la 18 metri, însă şutul său s-a dus peste poarta apărată de Rusu.

Oaspeţii au mai avut o fază periculoasă în minutul 44, atunci când Ploscariu a executat direct pe poartă o lovitură liberă de la marginea careului, mult în lateral stânga, însă Cioloca a scos balonul de sub bară.

Gugulanii au redus din handicap în primul din cele 3 minute de prelungiri dictate de „centralul” Dumuţă, după o fază în care Beucă a centrat pe jos, de pe dreapta, iar Văcărescu a reluat din careu, la colţul scurt, pe sub portarul Rusu.

Oaspeţii au aplicat aceeaşi tactică a presingului sufocant şi în prima parte a reprizei secunde, reuşind multe recuperări în jumătatea de teren caransebeşeană, dar, cu trecerea timpului, au început să apară şi durităţile, tolerate de brigada de arbitri, ceea ce a iritat nu doar banca tehnică a gazdelor, ci şi tribunele.

În minutul 65, gugulanii au beneficiat de un corner de pe stânga, Suru a centrat în careu, Matei a trimis bine cu capul, însă Rusu a scos de sub transversală. După două minute, gazdele au primit o lovitură liberă de la 25 de metri, lateral-dreapta, însă Rusu a respins din nou şutul bun al lui Ganea, care se ducea sub bară.

Din acel moment, caransebeşenii au crescut constant presiunea la poarta lugojeană, practic rolurile invesându-se faţă de prima parte a jocului. Cu toate acestea, fazele cu adevărat periculoase au lipsit, cu trei excepţii. În minutul 80, Şandru a expediat o centrare lungă, peste întreaga apărare lugojeană, reluarea cu capul, a lui Lepa, din 10 metri, trecând puţin pe lângă poarta lui Rusu, cei doi aflându-se din nou faţă în faţă în minutul 87, atunci când goal-keeper-ul oaspeţilor a reţinut şutul din 8 metri, la colţul scurt, al tânărului caransebeşean. De partea cealaltă, în minutul 90+2, Ciorei a scăpat singur de la centrul terenului, a avansat până în careu, însă şutul său de la 12 metri a „bărbierit” stâlpul din dreapta al porţii caransebeşene.

FC Caransebeş: Cioloca, Beucă (min. 88, Owo), Dodoacă, Matei, Ticană, Suru, Ganea, Doman (33, Văcărescu), Şandru, Balmău (80, Lepa), Porcescu; rezerve: Vulpescu, Morar, Dragu, Teodorescu. Antrenor, Toma Peica.

Vulturii Lugoj: Rusu, Patrona, Buliga, Vlaic, Ardelean, Ploscariu (68, Vânatu), Stoica (88, Dobra), Precupanu, Steop (90+2, Popovici), Ciorei, Mânecan; rezervă: Dragostin. Antrenori: Remus Steop, Claudiu Jivulescu.

A arbitrat la centru Daniel Dumuţă (Stânceşti), asistat la cele două linii de Dorian Gireadă şi Călin Putyer, ambii din Oradea.

Observatori: Emil Cristea (Arad) şi Constantin Constantinescu (Slatina).

Rezultatele etapei a XVI-a, de vineri şi sâmbătă, 22 şi 23 martie: F.C.M. Reşiţa – Apă Craiova 4-0; F.C. Caransebeş – C.S.M. Lugoj 1-2; C.S. Vladimirescu – Muncitorul 1-0; Minerul Motru – Minerul Mătăsari 1-0; Millenium Giarmata – Jiul Rovinari 0-1; Pandurii II Tg. Jiu – Flacăra Făget 4-1.
După 16 etape, în clasament conduce Minerul Motru, cu 30 de puncte, urmată de Flacăra Făget şi Jiul Rovinari, ambele cu 23 de puncte. Formaţia FC Caransebeş ocupă locul 6, cu 19 puncte, A.F.C.M. Reşiţa, cu 17 puncte, este pe poziţia a VII-a, iar Muncitorul Reşiţa, care a acumulat 16 puncte, este pe locul 9.
Etapa a XVII-a, vineri, 29 martie: Minerul Mătăsari – F.C.M. Reşiţa; Apă Craiova – Millenium Giarmata; Flacăra Făget – F.C. Caransebeş; C.S.M. Lugoj – C.S. Vladimirescu; Muncitorul Reşiţa – Minerul Motru; Pandurii II Tg. Jiu şi Jiul Rovinari vor sta.