Lupacul şi-a impus Voinţa la Caransebeş


FC Caransebeş II – Voinţa Lupac 0-3 (0-2)

Pe o ninsoare duşmănoasă, care nu a ţinut deloc cu fotbalul, transformând terenul stadionului „1 Mai” din Teiuş într-un adevărat câmp de bătălie, miercuri, 27 martie, s-a disputat etapa cu numărul 22, intermediară, între formaţiile FC Caransebeş şi Voinţa Lupac, ocupanta poziţiei secunde a clasamentului Ligii a IV-a. Pentru a se menţine în plasa liderului Metalul Oţelu Roşu, oaspeţii aveau neapărată nevoie de toate cele trei puncte puse în joc, iar asta s-a văzut din primele momente, ei deschizând scorul în chiar minutul 3, după un corner de pe dreapta executat de Lazarovici, după o deviere mingea ajungând la Costachi, care, de la 6 metri, a trimis cu latul în poarta apărată de Socaci.

Dominarea Lupacului a fost întreruptă de două faze ale gazdelor, în minutul 17 Frenţ reuşind să înţepe balonul la 10 metri, însă a ratat cu câţiva centimetri ţinta, şi în minutul 25, când Văcărescu a încercat să-l angajeze în careul advers pe Ştefănuţ, însă portarul Petruţ a fost primul la minge.

Oaspeţii au majorat scorul în minutul 26, tot după un corner de pe dreapta executat de acelaşi Lazarovici, Creţan a prelungit cu capul la colţul lung, de unde Târbăţ a reluat balonul în plasă, de la 2 metri.

În minutul 37, caransebeşenii au mai avut o fază de poartă, însă şutul din careu, de la 14 metri, al lui Ţuţul, a fost reţinut de Petruţ.

Ultima fază notabilă a primei reprize s-a consemnat în minutul 44, când, în urma unei centrări venite de pe partea stângă, Creţan a sărit peste minge, lăsând-o pentru Străin, însă devierea acestuia, de la 8 metri, a fost respinsă în corner de portarul caransebeşean Socaci.

După pauză, oaspeţii au mai redus motoarele, cu câteva excepţii lupta dându-se între cele două careuri. În minutul 50, Străin a prins un şut bun de la 18 metri, însă Socaci s-a întins şi a reuşit să respingă în corner. Un minut mai târziu, caransebeşeanul Covăsală a văzut direct cartonaşul roşu, pentru proteste la adresa „centralului” Cosmin Corocan.

Scorul final a fost stabilit în minutul 76, după ce Brumar a ridicat mingea în careu pentru Nica, acesta şutând, de la 14 metri, sub bară, fără speranţe pentru Socaci. Finalul de meci i-a găsit pe oaspeţi în atac, şutul de la 17 metri al lui Brumar, din ultimul minut de joc, trecând milimetric pe lângă poarta caransebeşeană.

FC Caransebeş: Socaci, Albet, Covăsală, Gulea, Simescu (min. 57, Imbre), Mariţescu, Ivanici (60, Velescu), Ţuţul, Frenţ, Ştefănuţ (63, Beucă), Văcărescu (46, Miorad); rezerve: Aurariu, Fişteag. Antrenori: Marius Dulca, Petru Bona.

Voinţa Lupac: Petruţ, Mihăilă (68, Nica), Domondi, Vişatovici (77, Hapău), Oncică, Târbăţ, Lazarovici, Costachi, Mihuţescu, Străin (65, Brumar), Creţan (77, Chitucea); rezerve: Caramalău, Gliguţă, Gruescu. Antrenor, Bosco Vişatovici.

A arbitrat la centru Cosmin Corocan (Reşiţa), asistat la cele două linii de Marius Nicoară (Băile Herculane) şi Dorin Şelep (Reşiţa).

Observatori: Dan Miholcea (Bocşa) şi Marcel Voinescu (Reşiţa).