Volei Club Banatul şi-a prezentat lotul


În cadrul şedinţei de Consiliu local de marţi, 25 august, a avut loc prezentarea oficială a lotului echipei Volei Club Banatul Caransebeş. Jucătorii cu care antrenorul Valentin Pereu, venit de la CSM București, va „ataca” sezonul 2015-2016 al Diviziei A1 sunt: Fabian Birău (34 de ani, centru şi antrenor secund), Laurenţiu Vânătoru (35 de ani, coordonator), Ionuţ Teleleu (29 de ani, coordonator), Emil Lung (33 de ani, trăgător secund, campion naţional, anul acesta, la volei pe plajă), Sergio Diaconescu (19 ani, libero), Silviu Bejenariu (19 ani, secund), Gregory Faulkner (23 de ani, venit de la San Diego), Fred Teixeira (34 de ani, secund, originar din Brazilia, venit din Israel), Srdjan Pantelic (27 de ani, libero, venit de la Dinamo Bucureşti), Vladimir Cedic (28 de ani, fals,originar din Serbia, a mai jucat în Polonia și în țara de origine, adus din Finlanda), Antwain Aguillard (26 de ani, centru, a jucat în Italia, vine din Las Vegas) şi Todor Filip (25 de ani, centru).

Pentru mine e al treilea an la conducerea clubului şi pot să spun că am ales băieţii cu care să plecăm la drum. Am avut doi ani în Divizia A2, unul în A1 şi cred că e o reuşită faptul că nu am retrogradat, cu bugetul pe care l-am avut. Ne-am schimbat optica, am adus o serie de jucători străini și sper că nu ne-am înşelat în privinţa lor. Inclusiv antrenorul e nou”, a spus Cristian Stepanescu, preşedintele Volei Club Banatul Caransebeş.

La rândul său, Valentin Pereu ne-a declarat: „Practic, am format aici o echipă nouă. Avem susţinere sută la sută din partea conducerii, iar eu sper şi doresc foarte mult să facem o figură frumoasă. Mai mult, pot să spun că în Caransebeş e un public extraordinar, aş spune chiar că e cel mai frumos public din ţară. Achiziţiile sunt bune, eu mă declar mulţumit şi sper ca băieţii să înţeleagă şi să ne îndeplinim obiectivul”.

Din acest sezon, Fabian Birău, care a jucat pe postul de „centru” şi în campionatul trecut, este şi antrenor secund al echipei. „Eu rămân aici ca jucător. Dacă prof. Valentin Pereu îmi dă voie să-l ajut, o voi face cu cea mai mare plăcere, dar ajutorul meu va veni în primul rând din jocul pe care îl voi presta, pentru că potenţialul meu este mult mai mare pe teren. Cum a spus şi dânsul, vom face o figură frumoasă, cu multe victorii, şi vom încerca să ne clasăm mai bine decât în campionatul trecut”, a spus Fabian Birău.

Sorin ROGOZ