Volei Club Banatul, primul trofeu


La sfârşitul săptămânii trecute, la Craiova s-a disputat turneul de volei masculin „Radu Zamfirescu”, întrecere la care au participat Volei Club Banatul Caransebeş, SCM Universitatea Craiova, Steaua şi Dinamo, ambele din Bucureşti. În primul meci, băieţii antrenaţi de Pavel Craia s-au impus în faţa celor de la Dinamo cu cu scorul de 3-2, pentru ca duminică, 21 septembrie, să câştige şi în faţa Stelei, cu 3-0 la seturi. Voleibaliştii caransebeşeni au pierdut o singură partidă, cea cu echipa gazdă, scor 2-3, meciul disputându-se într-o tensiune deosebită, creată şi de arbitrii întâlnirii. Şi cum SCM Universitatea Craiova a piedut cu scorul de 0-3 în faţa lui Dinamo, gugulanii au trecut în fruntea clasamentului, câştigând turneul dotat cu trofeul „Radu Zamfirescu”.

În clasamentul final, caransebeşenii au fost urmaţi de Dinamo Bucureşti, SCM Universitatea Craiova şi Steaua Bucureşti.

Trăgătorul Dan Borota, de la Banatul Caransebeş, component al lotului naţional de volei masculin din 2006, a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului.

Următoarea partidă a sportivilor antrenaţi de Pavel Craia va avea loc sâmbătă, 27 septembrie, când vor juca în Cupa României, pe teren propriu, cu echipa Phoenix Şimleu Silvaniei. (S. Rogoz)