Liliana Danci, aur şi argint la semimaraton


Participarea la Campionatul Naţional de Semimaraton desfăşurat sâmbătă, 20 septembrie, pe Cluj Arena, i-a adus atletei Liliana Danci medalia de argint. Sportiva originară din comuna Cornuţel, legitimată în prezent la CSM Reşiţa, a terminat cursa cu timpul de o oră, 17 minute şi 17 secunde. Titlul naţional i-a revenit atletei Paula Claudia Todoran, de la CSM Zalău, iar medalia de bronz a fost adjudecată de Elena Andreea Ghiţă, de la CSM Craiova.

Antrenorul emerit Cristian Dragomir a declarat că este mulţumit de rezultatul obţinut de eleva sa, al cărei obiectiv pe termen lung este o pregătire serioasă în vederea obţinerii calificării la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016.

A doua zi, atleta a concurat la Oradea, în cea de-a cincea ediţie a Semimaratonului Internaţional „DIGI Oradea City Running Day”. O participare cu succes, întrucât sportiva s-a clasat pe primul loc în competiţia feminină.

La concurs au participat peste 1000 de sportivi din România, Kenya, Spania, SUA, Ungaria şi Slovacia. Pentru Liliana Danci urmează pe 5 octombrie, la Bucureşti, Campionatul Naţional de Maraton pentru seniori şi tineret. (M.C.)