Vin veşti de la Guvern, pentru Caraş-SeverinSecretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Andrei Ungur, a informat că zilele trecute a fost emis Ordinul ministrului de resort, conform căruia în fiecare municipiu din fiecare județ poate fi construită o creșă. Urmează să fie aprobate și alte cereri, astfel putându-se construi creșe și în orașele mai mici și, unde se justifică, și în mediul rural.
Astfel, au fost aprobate primele 138 de creșe noi, moderne, la nivel național, în prima fază primind undă verde construirea unei creșe în fiecare municipiu din țară, în judeţul nostru fiind vorba despre Reşiţa şi Caransebeş, și a două clădiri de creșe în municipiile care au peste 100.000 de locuitori, se mai artă în comunicatul de presă.
Demnitarul caransebeşean ne-a mai informat că în acest an școlar se continuă programul-pilot de acordare a unei mese preșcolarilor și elevilor.
Ordonanța de urgență privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat a fost aprobată în şedinţa de guvern de la mijlocul săptămânii trecute şi a fost publicată în Monitorul Oficial.
Astfel, un număr de 453 de preșcolari și elevi din județul Caraș-Severin, respectiv din comunele Vrani, Dognecea şi Turnu Ruieni, vor beneficia de o masă caldă pe zi sau de un pachet alimentar în limita unei valori zilnice de 10 lei. (B. Meteş)