Vin pachetele cu ajutoare!


            Primele transporturi cu alimente destinate beneficiarilor Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2016 sunt programate să ajungă până în data de 30 iunie, în 15 localităţi din judeţul Caraş-Severin, respectiv în Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Berzovia, Brebu Nou, Văliug, Constantin Daicoviciu, Mehadia, Obreja, Sacu, Topleţ, Oraviţa, Oţelu Roşu, Glimboca și Zăvoi.

În total, vor fi livrate în această primă tranşă pachetele către un număr de 23.910 beneficiari, din totalul estimat de 47.800, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Instituției Prefectului.

Instituţia Prefectului, în parteneriat cu celelalte instituţii care fac parte din grupul de lucru pentru derularea POAD, va efectua o serie de controale atât la livrarea şi recepţia alimentelor în spaţiile de depozitare stabilite de primării, cât şi la distribuirea pachetelor către beneficiari, în sensul verificării eligibilităţii acestora.

Ajutoarele vor fi distribuite în două cutii de carton cu conținut identic, în fiecare cutie urmând să se găsească următoarele produse alimentare:  făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conservă carne de vită, conservă pateu de ficat de porc, orez, conservă de pastă de tomate, fasole boabe.

Pachetele – se mai arată în comunicat – vor fi livrate beneficiarilor de primăria localităţii de domiciliu în termen de 45 de zile.

Bianca METEȘ