Dan Alexa: „Cu aceiaşi bani, garantez că la anul vom juca măcar barajul”


Scriam, nu demult, în ziarul nostru, că Dan Alexa, cel mai bun fotbalist pe care l-a dat în ultimii zeci de ani Caransebeşul, doreşte să se implice în revigorarea echipei-fanion a municipiului, care în momentul de faţă, chiar dacă a ratat participarea la barajul pentru promovarea în Liga a III-a, este calificată în finala Cupei României, faza judeţeană, meci în care o va întâlni pe AS Croaţia Clocotici.

Nemulţumit de statutul pe care îl are acum Viitorul Caransebeş, în perioada Sărbătorilor Pascale, când a venit acasă, Dan Alexa a discutat cu primarul Felix Borcean pe marginea acestui subiect, rămânând ca o decizie finală să fie luată în vară. Iată însă că antrenorul Dunării Călăraşi, echipă cu care a promovat, recent, în primul eşalon fotbalistic al ţării, a grăbit puţin lucrurile şi a vorbit din nou, zilele trecute, cu edilul municipiului.

M-am întâlnit din nou cu Felix, i-am spus că m-aş bucura să avem, în campionatul viitor, echipa măcar la baraj. Acum, el decide, dar eu zic că e păcat ca echipa oraşului să nu fie mai sus. Eu mereu am vrut să ajut fotbalul din oraşul din care am plecat, acolo unde am început să joc, pe Stadionul CFR. Răspunsul lui a fost că o să se gândească. Ceea ce i-am propus eu n-ar presupune nicio cheltuială în plus, nici măcar un leu, bugetul ar fi acelaşi. Tot ce se depăşeşte plătesc eu, dacă se depăşeşte, dar nu cred că e cazul. O decizie finală, însă, aşa cum am mai spus, urmează s-o ia Felix, fiindcă priorităţile oraşului pot să fie altele. Eu pot doar să garantez că vom juca barajul, unde, se ştie, se pot întâmpla multe, dar măcar suntem acolo. Nu pot să accept că acum barajul îl joacă Lupacul. Cu tot respectul pentru ce se întâmplă acolo, şi-au făcut stadion, cinste lor, le urez să promoveze, dar eu zic că oraşul Caransebeş merită mai mult. Asta m-a şi făcut să vorbesc cu Felix, să-i ofer sprijinul total dezinteresat. Sunt interesat doar să fie bine. Nu e vorba să împrumut jucători, e nevoie de oameni care vor să facă performanţă. E prea mic nivelul să nu reuşim. Dacă nu se poate, nu se poate, dar eu cred că am demonstrat faptul că, peste tot pe unde am fost, am reuşit. Iar caransebeşenii merită e echipă care să fie măcar prima în judeţ”, a spus Dan Alexa.

După cum se ştie, Alexa a mai ajutat fotbalul caransebeşean atunci când, în 2014, echipa a promovat în Liga a II-a, după 30 de ani.

Sorin ROGOZ