Viitorul nu şi-a făcut temele cu Şcolarul


amical-viitorul

Pentru a-și onora o promisiune făcută lui Viorel Lolea, Dan Doran și-a mobilizat elevii pentru a face miercuri, 7 decembrie, deplasarea în Valea Domanului, pentru a susține amicalul cu echipa de Liga a III-a, CSM Școlar Reșița. Venită fără o parte dintre titulari, echipa caransebeșeană a rezistat o repriză în fața gazdelor, rosso-nerii neîntrerupând antrenamentele chiar dacă sezonul oficial de toamnă s-a încheiat de aproape două săptămâni.

Partida a fost câștigată clar de echipa gazdă, cu scorul de 6-1 (2-1). Rosso-nerii au deschis scorul în minutul 18, prin Alin Liuba, care a transformat un penalty, după care Negoescu a egalat pentru gugulani (1-1, minutul 41). Scorul primei reprize a fost stabilit de Breșneni, în minutul 45. După pauză, elevii lui Leontin Doană au dat recital, marcând de încă patru ori: Alexandru Ciucur a realizat „dubla” (în minutele 59 și 64), Vichente Marcu a dus scorul la 5-1 (min. 71), pentru ca Alin Liuba, revenit pe teren, să reușească și el „dubla” și să stabilească scorul final în minutul 90: CSM Școlar Reșița – Viitorul Caransebeș 6-1.

„Pentru meciul de astăzi, am răspuns solicitării bunului meu prieten Viorel Lolea, de a avea o închidere a acestui sezon. A fost un meci în care în prima repriză într-adevăr ne-am ridicat la pretențiile Ligii a III-a. Dar, în schimb, în repriza a doua s-a văzut lipsa de pregătire, noi am încheiat antrenamentele de două săptămâni. Am adunat astăzi 14 jucători, pentru a putea face deplasarea, pentru a onora acest meci. Am avut lipsă cinci jucători din primul 11. Până la pauză a fost totul în regulă, a fost 2-1, cu două goluri primite din două faze fixe. În schimb, în repriza a doua, meciul n-a mai avut istoric, s-a încheiat 6-1, o victorie meritată a echipei din Reșița. S-a văzut experiența, s-a văzut pregătirea celor de la Școlar. Adevărata noastră valoare o să se vadă anul următor, în primăvară. În pauza de iarnă vrem să facem o pregătire centralizată, pentru a ne putea ridica și noi la pretențiile Ligii a III-a. Pentru noi, turul de campionat în Liga a IV-a a fost unul extraordinar. Putem să spunem că suntem o echipă nou-înființată, pentru că am făcut-o numai pe bază de prietenii, și numai cu jucători localnici, fără pretenții materiale. Am câștigat 11 meciuri jucate pe teren, am pierdut un singur meci, nu comentez acel meci. Suntem pe primul loc, avem două puncte în fața rivalei noastre, Voința Lupac. Sperăm să ne îmbunătățim jocul și să arătăm că municipiul Caransebeș merită să aibă o echipă dacă nu în Liga a III-a, cel puțin în Liga a IV-a, care să aibă un cuvânt de spus”, a precizat Dan Doran, antrenorul echipei Viitorul Caransebeș.

Viitorul Caransebeș: Birăescu – Vălușescu (min. 60, Ianoșigă), Ov. Bălan (min. 60, Drăgoi), Vătafu, Gheorghescu (min. 55, Ungur) – Suru, Bona, Feneș, Frenț – Negoescu, Neagu.

Marian CĂRĂVAN