Caransebeşul şi-a deschis un Atelier Antiplictiseală!


atelier-craciunel

Asociația „Sim.Țim la fel”, în parteneriat cu Casa de Cultură „George Suru”, va organiza în Galeria de Artă „Corneliu Baba”  ateliere creativ-recreative destinate copiilor între 5 și 12 ani din Caransebeș. Între sf. Nicolae și Ajunul Crăciunului, zilnic, între orele 16 şi 19, îndrumați de voluntari, copiii vor redescoperi magia Sărbătorilor de iarnă, confecționându-și singuri ornamentele pentru tradiționalul brad sau pentru masa festivă.

Acest proiect în premieră pentru Caransebeș  aduce în prim-plan nevoia de a comercializa Sărbătorile de iarnă și de a provoca generația tânără să se întoarcă la vechile obiceiuri de Crăciun, și nu numai. În ultima perioadă, din ce în ce mai rar se particularizează ornamentele folosite pentru a orna casele în spiritul sărbătorilor, se cumpără adesea accesorii de brad sau pentru casă care nu sunt altceva decât kitschiuri.

„Trecem prin Sărbătorile de iarnă în viteză, de ani de zile nu mai simțim frumusețea acestora, fiindcă nu mai avem timp să stăm alături de familie, să lucrăm un glob, o ghirlandă, o coroniță, care, oricât de stângace ar fi făcută, ar fi făcută cu drag. De aceea provocăm copiii să-și oprească o clipă părinții din alergătura de zi cu zi, ori pe părinți să-și rupă copiii de pe internet sau de la televizor pentru câteva ore, ca să participe la «Atelierul lui Crăciunel», să reparăm Crăciunul”, ne invită Simona și Mihaela, gazdele Atelierului Antiplictiseală, care, după un an și jumătate de funcționare, se pregătește acum de sezonul hibernal.

Bianca METEŞ