Vara, sărbătorită de… ,,vărul” Caransebeş


 Timp de patru zile, de joi până duminică, la Ştrandul Tineretului din Caransebeş a avut loc tradiţionala manifestare intitulată ,,Serbările Verii”. În fiecare dintre seri, organizatorii – Primăria municipiului şi clubul FC Caransebeş – au oferit publicului muzică pentru toate gusturile, concursuri şi multe surprize. Printre invitaţi s-au numărat Adriana Antoni, Fraţii Miloş, membrii Caravanei lui Axinte, Nek, Claudia, Connect-R, precum şi o serie de DJ renumiţi, care au electrizat atmosfera. (C. Senco)

Muzică pentru toate gusturile, petrecere, dans şi voie-bună timp de patru zile, la Caransebeş. După 1990, în fiecare an, unul dintre principalele evenimente ale sezonului estival a fost reprezentat de „Serbãrile Verii“. Aşteptate cu mult interes de caransebeşeni, acestea au devenit, în timp, o tradiţie localã care atrăgea o mulţime de iubitori de distracţie din municipiul de pe Timiş şi Sebeş, dar şi din zona limitrofă. O tradiţie care nu a fost respectatã cu sfinţenie, din păcate, de o parte dintre administratorii care au avut în concesiune Baza de agrement. După o întrerupere de câţiva ani, de această dată, Primăria municipiului, în parteneriat cu clubul FC Caransebeş au organizat tradiţionala manifestare ,,Serbările Verii”, în aceeaşi locaţie deja binecunoscută, Ştrandul Tineretului din Parcul Teiuş.

,,Serbările Verii” au debutat joi, 1 septembrie, prima zi fiind dedicată iubitorilor de folclor. Astfel, seara au evoluat pe scena de la Ştrandul Tineretului îndrăgita interpretă Adriana Antoni, Florin Pistrilă şi Fraţii Miloş, Ansamblul „Doina Banatului”, iar spectacolul a fost întregit de momentele de stand-up comedy ale grupului Vacanţa Mică. În seara următoare, amfitrioni au fost cei de la Caravana lui Axinte, iar concertele au fost susţinute de Lorena (componentă a trupei Etno), Ank Neacşu (ex-Asia) şi Mariana Stan. Seara de sâmbătă a fost rezervată de organizatori unui party în aer liber, responsabili de electrizarea atmosferei fiind unii dintre cei mai renumiţi DJ ai momentului, la care s-a adăugat concertul Connect-R. Ultima zi, duminică, 4 septembrie, a aparţinut iubitorilor de manele, cu recitaluri Nek, Claudia şi Narcisa. Organizatorii, Primăria şi FC Caransebeş, au pregătit de asemenea, multe alte surprize şi concursuri. Preţul unui bilet de intrare a fost de 15 lei pentru ziua de vineri şi de 20 de lei în celelalte zile.

Carmen SENCO