Valea Cenchii va avea apă!


O mai veche problemă cu care locuitorii cartierului Valea Cenchii se confruntă de multă vreme – aceea a apei – pare să-și fi găsit rezolvarea, după ce primarul Felix Borcean și viceprimarul Marius Isac s-au întâlnit și au purtat discuții cu mai mulți cetățeni din zonă. Aceștia le-au spus celor doi că sunt dispuși să aștepte până când se va finaliza și faza a doua a Proiectului ISPA, prin care se va introduce apa și canalizarea, însă le-au solicitat reprezentanților administrației locale să identifice măcar o soluție provizorie pentru alimentarea cu apă a cartierului.

Referindu-se la minibarajul din apropiere, care este alimentat din izvor, ei au afirmat că acesta le asigură prea puțină apă. Obiectivul trebuie curățat, au recunoscut ei, dar, dacă municipalitatea i-ar putea sprijini cu un utilaj, cetățenii ar putea ajuta la această operațiune, ei lansând chiar ideea forării unui alt puț care să alimenteze minibarajul.

Primarul Felix Borcean i-a asigurat pe locuitorii cartierului, cu care s-a întâlnit din nou la sfârșitul săptămânii trecute, că problema – una stringentă – va fi rezolvată, măcar temporar, până se va finaliza proiectul de introducere a rețelelor de apă și canalizare în oraș.

Bianca METEȘ