Undă verde pentru un parc fotovoltaic la CaransebeşÎn cadrul ultimei şedinţe extraordinare, consilierii locali caransebeşeni au aprobat depunerea unui proiect pentru înființarea unui parc fotovoltaic în vederea producerii de energie electrică din surse regenerabile de tip solar. Cu acelaşi prilej a fost aprobat și studiul de fezabilitate al aceluiași proiect.
„Parcul fotovoltaic va avea exact consumul pe care-l avem noi, ca primărie, adică iluminatul public și clădirile primăriei, respectiv 1,1 megawați putere instalată. Se va face pe un teren lângă Centură“, a spus în şedinţă Liviu Jigoria-Oprea, directorul Direcției de Strategii al Primăriei Caransebeș.
Investiția se ridică la aproape 6,4 milioane de lei, finanțare prin Programul-Cheie 1 – Surse regenerabile de energie și stocarea energiei de la Ministerul Energiei. Proiectul va putea fi depus începând cu data de 6 decembrie, pe principiul „primul venit, primul evaluat și contractat, cu respectarea condițiilor din Ghidul Solicitantului“, ne-au informat reprezentanţii Primăriei Caransebeş.
Bianca METEŞ