Marcel Vela, noul preşedinte al liberalilor cărăşeni


foto 1„Ne aşteaptă patru ani în care va trebui să consolidăm poziţia de lider politic pe care PNL o are în acest moment în Caraş-Severin!”

Sâmbătă, 27 aprilie, la Casa de Cultură din Reşiţa a avut loc un moment important pentru Filiala Caraş-Severin a Partidul Naţional Liberal – Conferinţa Judeţeană de Alegeri, eveniment la care au luat parte 396 de delegaţi, precum şi membri marcanţi ai acestei formaţiuni politice, printre care s-au numărat Daniel Chiţoiu – vicepremierul României, Norica Nicolai – europarlamentar, Mariana Câmpeanu – ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, sau Mihai Voicu, delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, mai mulţi parlamentari şi secretari de stat care reprezintă Regiunea Vest la nivel central. La alegerile liberalilor au fost prezenţi şi reprezentanţi ai colegilor de coaliţie, din Partidul Social Democrat, proiectul USL aflându-se în centrul discursurilor susţinute de participanţii la Conferinţă.

„Partidul Naţional Liberal nu este al doilea în Alianţă, este alături de PSD primul partid din Alianţă. Depinde de noi să rămână aşa, depinde de Guvernul şi miniştrii noştri să promoveze această prioritate politică şi ideologică a partidului şi depinde de fiecare, acolo unde suntem, să facem ce ne-am propus”, a declarat europarlamentarul Norica Nicolai. În opinia sa, România este, după mai bine de 20 de ani, teatrul unui şir de încercări şi al unui nesfârşit şir de eşecuri. De asemenea, Partidul Naţional Liberal nu-şi poate permite să fie parte a unui eşec. Din păcate, a mai spus Norica Nicolai, în această ţară există o stare care se cheamă starea de supravieţuire individuală. Norica Nicolai a mai vorbit şi despre obiectivele politice majore pe care PNL le are perioada următoare, respectiv câştigarea alegerilor europarlamentare şi a celor prezidenţiale.

Aceleaşi obiective au fost aduse în atenţia delegaţilor la alegeri şi de vicepremierul Daniel Chiţoiu, care a transmis şi mesajul preşedintelui PNL, Crin Antonescu. „Acest proiect, USL, a început în ianuarie 2011 şi a avut două obiective majore: dărâmarea regimului Băsescu-Boc,  şi guvernarea României, astfel încât ţara noastră să devină o Românie puternică. Suntem cea mai mare forţă politică de după 1990, iar Guvernul USL este susţinut de o majoritate parlamentară puternică”, a spus Daniel Chiţoiu.   Totodată, alte obiective deosebit de importante ale actualei guvernări, stabilite atât prin programul de guvernare, cât şi prin programul USL, se referă la revizuirea Constituţiei, regionalizarea, dar şi la măsurile de natură economică, astfel încât economia României să fie relansată, să fie dusă acolo unde îi este locul în Europa, adică să devină a şaptea putere, atât din punct de vedere economic, cât şi al mărimii ţării respective, a mai spus Daniel Chiţoiu. „Anul 2014 este unul deosebit de important pentru PNL, unul dintre obiectivele asumate de către USL fiind câştigarea preşedinţiei României de către Crin Antonescu, preşedintele Partidului Naţional Liberal. De aceea, ne dorim ca USL să ducă acest proiect până în 2016. De asemenea, avem ca obiectiv câştigarea alegerilor europarlamentare, deoarece, în Europa, PNL nu este aliat în aceeaşi familie politică cu PSD”, a mai subliniat vicepremierul României.

Este vorba despre două partide mari, extrem de diferite, care au făcut o alianţă, dar care au o responsabilitate imensă, în a păstra acest proiect politic pentru mandatul care a început în decembrie anul trecut, a spus şi Mihai Voicu, delegat pentru Relaţia cu Parlamentul. Conform lui Voicu, acest lucru nu trebuie făcut doar din perspectiva alegerilor prezidenţiale din decembrie 2014, dar şi din perspectiva menţinerii, în limitele modeste în care, din păcate, se află, a unei minime încrederi din partea cetăţenilor în politica democratică. „Este un proiect politic în care nu doar noi, ci şi cetăţenii au pus atâta încredere, încât, în opinia mea, destrămarea, înainte de termen, a acestei uniuni, va reprezenta un grav eşec pentru cel care va ajunge să împingă lucrurile într-o asemenea situaţie”, a declarat Mihai Voicu.

În discursul său, Ion Mocioalcă, vicepreşedintele PSD al Regiunii Vest, a spus: „Vă felicit pentru modul exemplar în care v-aţi bătut la referendum, la alegerile locale şi la cele parlamentare… Suntem forţa politică numărul unu din România, iar USL rămâne unit. Crin Antonescu va fi preşedintele României!”.

Cei 396 de delegaţi prezenţi la Conferinţă l-au mandat pe Marcel Vela ca lider pentru încă patru ani. Primarul municipiului Caransebeş a apreciat evenimentul ca fiind unul important pentru Filiala Caraş-Severin a Partidului Naţional Liberal, dar şi prin prisma invitaţilor care au participat lşa eveniment. „Ne aşteaptă un mandat de patru ani, un mandat în care va trebui să consolidăm poziţia de lider politic pe care PNL o are în acest moment în Caraş-Severin, să ne implicăm în campaniile electorale viitoare, să depunem toate eforturile, să facem toate diligenţele, în aşa fel încât Guvernul USL, reprezentanţii noştri din Parlament, cei care ne reprezintă ca demnitari, să fie alături de Caraş-Severin, de nevoile aleşilor locali, primari de comune, de oraşe, de municipii, de Consiliul Judeţean, alături de cetăţenii din Banatul de Munte, pentru că acum există aşteptări, perspective favorabile. Următorii ani vor fi pozitivi pentru România, ani în care vom recupera pierderile economice şi vom recupera decalajele pe care le-am înregistrat în perioada anterioară, astfel încât să reînvăţăm să zâmbim, să visăm frumos şi să fim optimişti”, a declarat fostul şi actualul preşedintele al PNL Caraş-Severin, Marcel Vela.