Bătălia cărţilor se încheie la Primăria CaransebeşPrimăria Municipiului Caransebeş şi Biblioteca Municipală „Mihail Halici” organizează marţi, 28 noiembrie, de la ora 16, în Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei, premierea participanţilor la concursul de lectură „Bătălia cărţilor”.
Activitatea s-a derulat în perioada martie-noiembrie, pe două categorii de vârstă, respectiv 11-13 ani (copii) şi 14-18 ani (adolescenţi). În această perioadă, participanţii au avut obligaţia să citească 10 cărţi din cele propuse şi să întocmească fişe de lectură la aceste cărţi, ne-a spus Mircea Moscovici, directorul Bibliotecii „Mihail Halici”.
Cu acest prilej se vor acorda premii speciale pentru cele mai bune fişe de lectură şi pentru cea mai bună fişă de lectură a Cărţii anului, iar finaliştii, respectiv cei care au citit cele 10 cărţi, vor participa la un concurs-dezbatere „Convinge-mă să citesc!”. Cei care vor prezenta cel mai frumos, vor argumenta mai convingător cartea preferată şi vor răspunde cel mai bine la întrebări vor deveni cititorii anului – un copil şi un adolescent. De asemenea, se vor acorda premii de finalist. (G. Luca)