Un test reuşit pentru Viitorul Caransebeş


Viitorul Caransebeş – CSM Lugoj II 5-2 (1-1)

Sâmbătă, 4 februarie, Viitorul Caransebeş a disputat, pe stadionul din Balta Sărată, cel de al doilea meci de pregătire din acest an, în compania formaţiei CSM Lugoj II, ocupanta locului 3 în Liga a IV-a Timiş, o echipă care are ca obiectiv promovarea în eşalonul superior.

Tehnicianul caransebeşean Dan Doran a avut la dispoziţie un lot din care au lipsit mai mulţi titulari, dar nici oaspeţii nu au stat mai bine la acest capitol, pe banca lor de rezerve aflându-se un singur jucător.

Gazdele şi-au trecut în cont prima ocazie în minutul 6, Dragomir reluând puternic, de la 14 metri, puţin pe lângă poartă, centrarea venită de pe stânga, de la Văcărescu.

În replică, în minutul 10, oaspeţii puteau şi ei deschide scorul, după ce Bolgea a trecut, pe partea stângă, de fundaşii caransebeşeni, a şutat, Birăescu a respins, iar Ionadan a reluat puternic de la 18 metri, însă balonul s-a dus razant cu transversala. În minutul 15, a fost rândul lui Vînătu să trimită o torpilă de la 18 metri, însă balonul a trecut puţin pe lângă stâlpul din dreapta al porţii caransebeşene.

Două minute mai târziu, Bona a bătut o lovitură liberă de la 25 de metri, însă portarul lugojean Vidu a fost la post şi a reţinut.

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 19, în urma unei faze frumoase create pe partea dreaptă, Stoica angajându-l în careul caransebeşean pe Bolgea, care a tras necruţător de la 10 metri, la colţul scurt, nedându-i nicio şansă lui Birăescu. Tot lugojenii şi-au trecut în cont o ocazie uriaşă de a-şi majora avantajul, în minutul 28, când centrarea de pe dreapta a lui Secoşan a fost reluată, de la 12 metri, cu capul, de Sălăjan, însă mingea a întâlnit transversala porţii caransebeşene.

Scorul pauzei a fost stabilit în minutul 34, când, în urma unui duel aerian între Văcărescu şi Predescu, mingea a ajuns la Imbre, acesta a avansat spre poarta adversă şi, rămas singur cu Vidu, a şutat sec de la 12 metri, restabilind egalitatea pe tabela de marcaj.

Gazdele au trecut în avantaj imediat după pauză, în urma unei lovituri libere dictate la 20 de metri lateral-dreapta, pentru un fault la Dumitru, Bona executând direct pe poartă şi lăsându-l fără replică pe Vidu.

Lugojenii au încercat să reintre în joc şi au avut trei ocazii importante, în minutele 59 – şut Bolgea din 10 metri, prins de Birăescu, 61, când Vînătu a şutat din interiorul careului, mingea trecând milimetric de poartă, şi 65, când Birăescu a reţinut lovitura de cap trimisă din 8 metri de Bolgea.

Şi cum ocaziile se răzbună, în minutul 71 Văcărescu a driblat trei adversari la 18 metri, i-a pasat perfect lui Frenţ, iar acesta, de la 6 metri, l-a executat pe Vidu. În minutul 75, Dumitru a tras de la 20 de metri, mingea, deviată, a ajuns pe stânga, la Văcărescu, iar acesta, de la 14 metri, a plasat-o sus, făcând inutilă intervenţia lui Vidu şi ducând scorul la 4-1.

Oaspeţii au redus din handicap în minutul 81, atunci când Bolgea a şutat puternic, din alergare, de la 25 de metri, balonul, plasat lângă bara dreaptă a porţii caransebeşene, nemaiputând fi ajuns de Birăescu.

Scorul final a fost stabilit de Bona, în minutul 87, acesta beneficiind de o pasă excelentă primită de la Frenţ şi, după ce a trecut elegant de un fundaş lugojean, a trimis o scăriţă de la 8 metri, făcând ca tabela să arate 5-2 în favoarea Viitorului.

„Rezultatul de azi nu poate decât să mă bucure, a fost o victorie meritată. A fost un meci în care am vrut să evaluez mai mult condiţia fizică, chiar dacă am avut parte şi de unele veleităţi tehnice deosebite. Cu toate că am avut la dispoziţie un lot restrâns, din care au lipsit Suru şi Neagu – cu probleme personale, iar Arnăut, Socaci şi Şandru sunt accidentaţi, consider că a fost un test reuşit pentru noi, pentru că m-a mulţumit atât scorul, cât şi jocul echipei. În plus, azi am dovedit că, deşi am fost conduşi, am reuşit nu doar să întoarcem rezultatul, ci şi să câştigăm confortabil. Aşteptăm cu nerăbdare următoarele meciuri, e vorba de cel din 25 februarie, cu Ghiroda, şi de o vizită la adversara de astăzi, partidă pe care încă nu am programat-o, cu intenţia de a oferi şi spectacol, dar, în acelaşi timp, de a avea şi rezultate”, a declarat după partidă antrenorul gazdelor, Dan Doran.

Dan Doran a început jocul în formula: Cr. Birăescu, Vătafu, Bălan, Gulea, Văluşescu, Frenţ, Dragomir, Văcărescu, Bona, Dumitru, Imbre; au mai intrat pe parcurs Gheorghescu şi N. Birăescu; rezerve: Căldăraş, Arnăut.

CSM Lugoj II: Vidu, Secoşan, Predescu, Bărbulescu, Tătar, Sălăjan, Vînătu, Ploscaru, Ionadan, Bolgea, Stoica; rezervă, Găleţan. Antrenor, Dan Bidiviu.

A arbitrat la centru Cristian Semcici, asistat la cele două linii de Ioan Humiţa şi Adrian Dragomir, toţi din Caransebeş.

Sorin ROGOZ