Borcean contra Borcean


Miercuri, 25 aprilie, a fost inaugurat terenul sintetic de sport al Liceului Tehnologic „Decebal” – Corp B, fosta Şcoală Generală Nr. 2, din cartierul caransebeşean Pipirig. Prilejul a fost numai bun pentru a încinge două partide de fotbal, una între elevi, şi una între o selecţionată a şcolii, din care a făcut parte şi Alex Borcean, fiul primarului, şi una a Primăriei, în cadrul căreia au jucat edilul municipiului, Felix Borcean, directorul Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu, şi medicul Ionuţ Mihăilică, fostul manager al Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş. În final s-au impus seniorii, la loviturile de departajare, după ce la încheierea timpului regulamentar de joc scorul a fost de 5-5.

Terenul dat în folosinţă miercuri este unul multifuncţional, putând găzdui partide de fotbal, de tenis de câmp, handbal, volei şi baschet, şi beneficiază de instalaţie de nocturnă, fiind construit de o firmă din Sibiu. „Acesta este, poate, cel mai drag mie dintre proiectele realizate în mandatul meu de primar, cel mai de suflet, pentru că am inaugurat un teren de fotbal în incinta şcolii în care am învăţat şi eu în urmă cu ani de zile. Şi eu mi-aş fi dorit ca, la vremea respectivă, să beneficiem de asemenea condiţii. Este un proiect pe care mi l-am dorit foarte mult deşi terenul este mai mic decât cel din cartierul Balta Sărată, care este de dimensiuni puţin mai mari, dar aici spaţiul nu ne-a permis construirea unui teren de dimensiuni standard, însă e bine că am reuşit şi acest lucru, fiindcă este o şcoală vie, la care învaţă mulţi elevi”, a spus Felix Borcean.

Primarul municipiului a adăugat că terenul poate fi folosit de toţi cei care vor să facă sport, dar ar dori ca elevii cu vârste de până la 14 ani să beneficieze de acces gratuit, iar ceilalţi, atât elevi, cât şi adulţi, să plătească pentru utilizarea lui. „Ne vom gândi şi la nişte tarife, care să nu fie foarte mari, ci accesibile tuturor”, a mai declarat edilul.

Ne bucurăm foarte mult şi mulţumim Primăriei Caransebeş, în special domnului primar Felix Borcean, care este alături de noi şi a fost alături de noi în permanenţă, atât în acest proiect, cât şi în cele privind sălile de clasă şi organizarea Liceului «Decebal». Terenul inaugurat azi este foarte frumos, este modern, copiilor le place, arată foarte bine, mai este puţin de lucru la el, dar am vorbit cu domnul primar şi săptămânile viitoare va fi finalizat în totalitate. Urmează ca aici să se facă o alee cu dale şi să se amenajeze un spaţiu verde, cu gazon, în jurul terenului”, a spus şi Mărioara Iova, directorul Liceului Tehnologic „Decebal” din Caransebeş.

Sorin ROGOZ