Un prânz cald pentru elevii din MaciovaDe câţiva ani, administraţia comunei Constantin Daicoviciu oferă zilnic un prânz copiilor care provin din familii defavorizate. Masa caldă este servită la Centrul de zi din Maciova, unde beneficiarii primesc şi asistenţă pentru pregătirea lecţiilor, sub îndrumarea educatoarei instituţiei.
„Avem 24 de beneficiari în cadrul acestui centru, elevi ai Şcolii Gimnaziale din Maciova. Centrul de zi este amplasat, practic, vizavi de unitatea de învăţământ, iar după terminarea orelor copiii traversează drumul şi mănâncă un prânz cald. După aceea, beneficiarii pregătesc lecţiile pentru ziua următoare. Tot ceea ce ţine de masa acestor copii, precum şi cheltuielile legate de buna funcţionare a centrului – utilităţi şi salariile celor trei angajaţi – sunt suportate de Primărie”, ne-a spus Melisa Turnea, educatoare la Centrul de zi din Maciova.
Numărul elevilor care beneficiază de serviciile acestui centru diferă de la un an la altul, iar selecţia acestora se face riguros, în urma unei anchete sociale.
„Din 2018, acordăm această masă caldă, pentru că în 2016 am finalizat clădirea, după care am făcut demersurile pentru obţinerea licenţei necesare în vederea punerii în funcţiune a Serviciului de Asistenţă Socială. De-a lungul timpului am avut şi 32 de copii la centru, şi 25, în funcţie de circuitul elevilor scăzând sau crescând numărul de beneficiari. Pe lângă cei trei angajaţi permanenţi, avem şi trei voluntari care asigură servicii de asistenţă socială, iar, la nevoie, discută cu beneficiarii, oferindu-le consiliere psihologică”, a spus şi primarul comunei, Daniel Boambeş.
Mădălina DOMAN