La Băuţar se fac pregătiri pentru Tabăra din Inima SatuluiSâmbătă, 5 martie, la sediul Composesoratului Bucova a avut loc un training cu grupul de voluntari din echipele TDIS 2022, alături de formatori și asistenți de formare care participă la proiectul ,,Tabăra din Inima Satului” ce se va desfășura în această vară în comuna Băuțar, alături de alte 17 comunități care și-au depus candidatura pentru organizarea de tabere în cadrul acestui proiect.
Evenimentul își propune să ofere echipelor posibilitatea de participare la câteva sesiuni de lucru, centrate pe comunicare în echipă, asumarea rolurilor, împărțirea sarcinilor de lucru și gestionarea conflictelor. Toate acestea s-au desfășurat sub atenta coordonare a prof. Georgiana Ciucur – formator în cadrul Programului TDIS, precum și la ateliere pro-vita derulate de voluntari de la ATOR Banatul de Munte și a coordonatorului de proiect, părintele Mihai Ciucur.
De asemenea, s-au abordat câteva aspecte de planificare și organizare a conceptului de Tabără TDIS.
La această primă întâlnire a participat și prof. Nicoleta Marcu, directoarea Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, partener în proiect și formator coordonator voluntari TDIS.
Aceste tabere educaționale pe care Eparhia Caransebeșului le propune în acest an sunt cuprinse în cadrul Programului „Împreună pentru copiii noștri”, aflat la cea de-a patra ediție, și se desfășoară cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.
Taberele și celelalte activități din cadrul proiectului se vor derula cu sprijinul Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.
Parteneri locali au fost parohiile de pe raza comunei Băuțar, Composesoratul Bucova și Primăria comunei Băuțar reprezentată de primarul Romeo Răduță, respectiv Iliuţa Mihăiloni, consilierul edilului. Gazdele primitoare au făcut tot posibilul pentru desfășurarea în bune condiții a acestei sesiuni de lucru, organizarea fiind una excelentă.
S-a convenit ca următoarea întâlnire să aibă loc în perioada 8-9 aprilie.
Romulus FRÎNCU