Un nou proiect social la Caransebeș


La sfârșitul lunii trecute, Episcopia Caransebeșului a găzduit prezentarea unui nou proiect social în municipiu, acesta vizând promovarea egalității de gen și a echilibrului între viața profesională și viața publică. Proiectul este un parteneriat între Episcopia Caransebeșului și Consiliul Județean Caraș-Severin, și se va concretiza în amenajarea Centrului de educație și îngrijire „Sfântul Vasile cel Mare”, urmând să funcționeze în cadrul Complexului de servicii sociale al Episcopiei Caransebeșului. Beneficiari ai serviciilor acestui Centru vor fi 25 de copii cu vârsta de până la 3 ani, dintre care 10 copii de etnie romă, precum și 45 de părinți.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Episcopiei Caransebeșului, Consiliului Județean, Primăriei municipiului, ai Partidei romilor Pro Europa Caraș-Severin, precum și lectori în cadrul proiectului și părinții viitorilor beneficiari.

Obiectivul principal al proiectului constă în creșterea gradului de conștientizare privind problematica de gen în rândul populației rome din Caransebeș și a îmbunătățirii echilibrului între viața profesională și cea privată, precum și prin desfășurarea de dezbateri publice și organizarea unui seminar.

Proiectul contribuie la dezvoltarea durabilă a comunității, la dezvoltarea capacității instituționale de a răspunde nevoilor sociale și totodată la reducerea disparității sociale între membrii acesteia. Sprijinul financiar este obținut prin Programul RO11 – Promovarea egalității de gen și a echilibrului între viața profesională și viața publică, program finanțat de granturile SEE 2009-2014 și administrat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Mădălina DOMAN