De Iepuraş, caransebeşenii ar putea primi cadou două microbuze


Situaţia transportului în comun din Caransebeş tinde să se îmbunătăţească, ne-a asigurat directorul SC Transal Urbis SRL, Ovidiu Chimigeriu, prin achiziţionarea a două noi microbuze. Astfel, în data de 22 decembrie 2017, s-a încheiat licitaţia pentru achiziţionarea acestor autovehicule, ele urmând să circule pe arterele pe care societatea nu reuşeşte să le acopere cu autobuzele, din cauza gabaritului prea mare al acestora. În primul rând, va fi înlocuit microbuzul închiriat de Transal Urbis, care deservea ruta Spital – Valea Cenchii – Triaj, iar după finalizarea lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare, şi după asfaltarea tronsonului Str. Tudor Vladimirescu – Gară, pe acest traseu va circula cel de al doilea microbuz, ceea ce ar însemna că, practic, oraşul va fi acoperit în proporţie de sută la sută.

Câştigătorul acestei licitaţii este firma Casa Auto Timişoara, iar microbuzele sunt marca Mercedes Sprinter noi-nouţe, cu 12 locuri pe scaune şi 10 în picioare, plus un scaun pentru persoanele cu dizabilităţi, fiind dotate şi cu rampă de coborâre, autorizate şi omologate pentru transportul local. Contractul s-a semnat în 9 ianuarie, ei având termen de livrare 90 de zile de la această dată. Eu sper ca până la Sărbătorile Pascale, caransebeşenii să se poată bucura de aceste două microbuze”, a spus directorul SC Transal Urbis SRL.

Pentru achiziţionarea celor două autovehicule, societatea caransebeşeană a avut un buget de 582.000 de lei, licitaţia fiind câştigată pentru suma de 520.000 de lei. Economia realizată, de 62.000 de lei, a mai spus Ovidiu Chimigeriu, care a şi înaintat consilierilor locali o propunere în acest sens, va rămâne în conturile SC Transal Urbis, urmând ca ea să fie folosită tot pentru investiţii în anul 2018. „Momentan analizăm situaţia, dar, fiindcă autovehiculele din parcul societăţii noastre sunt din 2008 şi maşinile sunt deteriorate, vom vedea în ce măsură putem achiziţiona unul sau două autocompactoare pentru gunoi”, a mai spus Ovidiu Chimigeriu.

Bogdan NAUM