Un egal care i-a satisfacut pe toti si a nemultumit pe toata lumea


FC Caransebeş – AFCM Reşiţa 1-1 (0-0)caransebes fcm resita 7
Sâmbătă, 4 mai, pe stadionul CFR din Caransebeş s-a disputat un meci care, chiar dacă prin prisma locurilor ocupate în clasament de cele două echipe nu a putut să poarte titulatura de „derby”, a stârnit totuşi un interes neobişnuit în rândul iubitorilor fotbalului, dovadă numărul mare de spectatori care au venit pe arena din Parcul Teiuş.
Şi dacă începutul partidei a aparţinut oaspeţilor, care au avut o posesie mai bună şi au controlat mijlocul terenului, având şi o ocazie de a deschide scorul, în minutul 6, când Staicu a reluat cu capul, de la 12 metri, centrarea expediată de Radu, de pe stânga, mingea trecând puţin pe lângă poarta lui Cioloca, cu timpul caransebeşenii au echilibrat jocul, însă fazele cu adevărat periculoase au lipsit.
Sfârşitul primei reprize a aparţinut aproape în totalitate reşiţenilor, ei având mai multe ocazii de a înscrie, prin Bogman, Costescu şi Dutciuc, însă au ratat de fiecare dată şansa de a modifica tabela de marcaj. Singurul care a dat replica din partea gazdelor a fost Ganea, însă şutul său de la 20 de metri, din minutul 41, a fost reţinut de Haidău.
Partea a doua a meciului nu a semănat din niciun punct de vedere cu prima. După pauză, de la vestiare a ieşit o echipă caransebeşeană mult mai motivată, care, în cele 15 minute, a realizat că are nevoie ca de aer de cele trei puncte puse în joc în partida cu Reşiţa. Gugulanii au pus în pericol poarta oaspeţilor în minutul 56, când Ganea a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dictată după un fault comis de Costescu, însă şutul său, deşi plasat, nu a avut suficientă forţă şi Haidău a reţinut.
În minutul 65, oaspeţii au rămas în zece oameni, după ce Bogman a văzut al doilea cartonaş galben, ca urmare a unui fault comis asupra lui Ganea. În superioritate numerică şi mai motivaţi, caransebeşenii au început să domine, rolurile inversându-se faţă de prima repriză.
Pe acest fond, în minutul 75, Costescu a furat o minge la centrul terenului, a scăpat pe contraatac, fiind faultat la 25 de metri lateral-dreapta. Lovitura liberă a fost executată magistral de Staicu, care, în loc să centreze, aşa cum se aştepta toată lumea, a trimis direct pe poartă, la colţul scurt, în vinclu, deschizând scorul.
Bucuria reşiţenilor a fost extrem de scurtă, fiindcă, după doar două minute, Ganea şi-a făcut singur o minge pe dreapta, la 25 de metri, şutul superb al acestuia, la colţul lung, lovind rădăcina barei şi poposind în plasa porţii lui Haidău, al cărui plonjon s-a dovedit inutil.
Mai multe despre această partidă, precum şi un text extrem de interesant despre atmosfera tensionată care domneşte în sânul echipei, puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea pe piaţă joi, 9 mai.