Peste 100 de noi locuinţe ANL la Caransebeş


Agenţia Naţională pentru Locuinţe a inclus recent municipiul Caransebeş în lista de investiţii din cadrul programului destinat tinerilor, cu două obiective, care, împreună, vor însuma un total de 117 apartamente. Adiministraţia locală a înaintat deja câteva propuneri privind locaţiile unde să fie construite aceste blocuri.

„Am propus trei locaţii, un bloc de locuinţe pentru tineret de patru etaje în cartierul Balta Sărată, în zona actualului amplasament ANL, şi câte un bloc cuparter plus două etaje în cartierele Valea Cenchii şi Jupa. Sperăm ca măcar două din aceste locaţii să fie acceptate de ANL, acesta fiind un minim necesar pentru solicitările tineretului din Caransebeş. Primăria vine în sprijinul acestei investiţii cu tot ceea ce ţine de infrastructura pe orizontală, reţele de utilităţi şi dotări, iar Agenţia Naţională pentru Locuinţe realizează proiectul şi construcţia propriu-zisă. Pentru a grăbi această investiţie, am propus preşedintelui Agenţiei să facem noi proiectul”, a declarat primarul Marcel Vela.

În prezent, în municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului există un bloc ANL cu 57 de apartamente, în cartierul Balta Sărată, construit în anul 2008. (M. Doman)