Giovanni Pissano, antrenorul lui FC Caransebeş: „Mergem la Braşov ca să învingem cu toate armele pe care le avem la dispoziţie”


giovanni pissano

Antrenorul echipei FC Caransebeş 1913, Giovanni Pissano, a susţinut joi, 3 septembrie, obişnuita conferinţă de presă săptămânală, în care a vorbit despre partida pe care formaţia sa o va susţine sâmbătă, 5 septembrie, în etapa a II-a a Seriei a II-a a Ligii a II-a. Referindu-se la întâlnirea din deplasare cu FC Braşov, tehnicianul italian al gugulanilor a spus că se aşteaptă la un meci foarte greu. „În primul rând, cu Baia Mare, adversarii noştri de sâmbătă nu au jucat tocmai bine, în ciuda faptului că sunt o echipă «grea». Astăzi vom avea o şedinţă tehnică cu jucătorii, în care vom discuta despre adversarii de la Braşov, chiar dacă nu sunt un antrenor care valorifică foarte mult tacticizarea meciurilor, în sensul studierii adversarilor la maximum, dar mergem acolo ca să îi învingem cu toate armele pe care le avem la dispoziţie. Ştim că în meciurile cu astfel de echipe, în deplasare, dacă te închizi, rişti să primeşti gol şi după aceea să nu mai poţi recupera handicapul. Tocmai de aceea, înainte de a încasa lovituri sperăm să le dăm noi primii, sau cel puţin să dăm mai multe decât adversarii, mai ales că uneori o fază fixă poate decide meciul. Una peste alta, cred că le ştim şi punctele slabe, şi punctele forte”, a spus Giovanni Pissano.

Referitor la revenirea la echipă a fundaşului central Costinel Gugu care a absentat în ultimele două săptămâni, fiind în probe la o echipă de Liga secundă din Franţa, el fiind aşteptat la Caransebeş luni, 31 august, Pissano a declarat că, din câte se pare, Gugu a semnat cu formaţia din Hexagon, urmând să vină la stadion zilele acestea, pentru a-şi lua rămas-bun de la colegi. „În locul lui, sperăm să aducem un jucător senegalez cu paşaport italian, al cărui nume, din păcate, nu pot să-l fac încă public, dar sperăm să ajungem la o înţelegere cu el. Este un fundaş central cu un fizic impunător, are 1,93 metri, şi ar dori să ne ajute în acest sezon. De asemenea, sâmbătă mai aşteptăm un tânăr tunisian născut în 1996, de care avem nevoie, mai ales că este mijlocaş central şi poate juca şi pe stânga şi pe dreapta”, a adăugat Pissano.

Antrenorul gugulanilor a mai spus că, având un campionat lung şi intens, cu multe etape intermediare, e nevoie de un lot numeros, dar nu mai mare de 25 de jucători, pentru a putea lucra cu toţi. „Le voi da tuturor şansa să joace, să-şi arate valoarea, şi ceea ce mi-a plăcut sâmbătă, în meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea, a fost că, pe lângă cei 11 titulari, au intrat foarte determinaţi în joc Săulescu, Telecican şi Bogdanovici, care erau rezerve. Pentru mine rezervele sunt extrem de importante în orice meci şi urmăresc cu atenţie evoluţia lor la antrenamente”, a mai declarat Giovanni Pissano.

Sorin ROGOZ