Tutunul, alcoolul şi cafeaua dăunează grav… libertăţii


În baza unei autorizaţii de percheziţie emise de Judecătoria Caransebeş, joi, 5 mai, au fost efectuate patru percheziţii domiciliare în municipiul Caransebeş şi oraşul Oţelu Roşu. La acţiune au participat un număr de 19 cadre de la Poliţia municipiului Caransebeş şi Poliţia oraşului Oţelu Roşu.

În urma efectuării percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării 61.580 de ţigarete cu timbre de Serbia şi Ucraina, dar şi netimbrate, o cantitate de 91,5 litri de alcool fără documente legale de producţie şi provenienţă, şi, de asemenea, 20 de kilograme de cafea care provenea din Ungaria.

Faţă de două persoane se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 270, alin. 3, din Legea 86/2006 (contrabandă), şi art. 296 din Legea 571/2003 (deţinerea în cantităţi mai mari de 10.000 de ţigarete nemarcate sau marcate necorespunzător).

Valoarea prejudiciului estimat creat la Bugetul general consolidat al Statului prin neplata accizelor, taxelor vamale şi T.V.A. este de 50.000 de lei. (T. Mesner)