Ocaziile erau să se răzbune 1


FC Avrig – FC Caransebeş 2-3 (0-0)

fotbal caransebesCeea ce, pentru iubitorii fotbalului din Caransebeş, se anunţa aproape ca o excursie în inima Ardealului, era cât pe ce să se termine prost pentru gugulani. Etapa a X-a, penultima a turului Ligii a III-a, a programat, în Seria a IV-a, întâlnirea dintre liderul FC Caransebeş şi „lanterna roşie” FC Avrig, formaţie care, după nouă meciuri, are tot atâtea înfrângeri, nereuşind să obţină nici măcar un punct.

Se pare însă că socoteala de-acasă nu s-a potrivit cu cea de la… Avrig, şi asta doar din cauză că gugulanii s-au întrecut în ratări. În total, până la sfârşitul partidei, în dreptul oaspeţilor un statistician ar fi putut trece 22 de ocazii de gol, inclusiv ratări cu poarta goală sau în situaţii de doi contra unu, cele mai multe aparţinând lui Constantinescu, Steop, Zele şi Feneş.

După ce la pauză s-a intrat cu scorul de 0-0, gugulanii s-au arătat mai determinaţi să-şi adjudece cele trei puncte puse în joc, astfel că au deschis scorul relativ repede, prin Feneş, care, în minutul 50, a trimis un şut cu interiorul, de la 22 de metri, la colţul lung, făcând inutilă intervenţia portarului gazdelor.

Egalarea a survenit după doar 10 minute, la o fază la care Firan a vrut să degajeze mingea, a luftat şi a făcut henţ în propriul careu, lovitura de pedeapsă fiind transformată de Frăţilă. Acelaşi Frăţilă a profitat de greşeala lui Goşa, care i-a pasat în apropierea porţii caransebeşene, căpitanului gazdelor nemaistând pe gânduri şi aducându-şi echipa în avantaj, în minutul 66.

Oaspeţii au egalat în minutul 74, după o acţiune a lui Goşa, care a centrat în faţa porţii, iar Gheju, aflat la 3 metri, a introdus mingea în plasă. Gugulanii şi-au adjudecat victoria şi inclusiv cele trei puncte puse în joc abia în minutul 84, când Zele a executat o lovitură liberă în careul advers, iar Goşa a reluat balonul, bară-gol.

„Un joc pe care ni l-am complicat singuri. Am avut atâtea situaţii de a marca, câte n-am avut în toate meciurile de până acum la un loc. În privinţa meciului de vineri, cu Mama Mia Becicherecu Mic, pot să spun că oaspeţii pornesc favoriţi, ne-au învins detaşat în meciurile de pregătire şi au o echipă bună, componenţii ei joacă de trei-patru ani împreună, şi, în plus, nu simt presiunea rezultatelor”, a declarat după meci antrenorul gugulanilor, Alin Artimon.

Sorin ROGOZ

Mai multe despre această partidă puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea pe piaţă joi, 31 octombrie.


Un gând despre “Ocaziile erau să se răzbune

  • Petru Fuchs

    Incepe sa scartiie FC Caransebes? Managerul general Sorin Boiangiu declara ca obiectivul nu este promovarea, la Avrig se castiga prin cezariana, iar Alin Artimon declara ca pentru meciul de vineri, oaspetii pornesc favoriti fiindca au batut Caransebesul in pregatiri si au o omogenitate superioara…Oare, primarul Marcel Vela cum priveste acest pesimism general al unei echipe desprinse in fruntea clasamentului….

Comentariile sunt închise.