Trei pompieri din Caransebeş ajută la stingerea incendiilor care pârjolesc FranțaUn număr de opt subofițeri cu o autospecială de stins incendii s-au alăturat pompierilor francezi la misiunile de stingere a incendiilor de vegetație care au pus stăpânire pe teritoriul acestora.
Din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița participă plt. adj.-șef Gheorghe Olteanu, plt.adj. Bogdan Nicola, plt.adj. Ioan Cata, plt.adj. Caius Lupu, plt.adj. Adrian Bursuc, iar din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș – plt.adj.-șef Ioan Rain, plt.adj. Alin Drăgușin şi plt.maj. Ioan Sîrbu.
Aceștia fac parte dintr-un modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenție, în cadrul misiunii de sprijin pe care țara noastră îl oferă, ajutor acordat în baza solicitării de asistență internațională formulată de Guvernul Republicii Franța prin Mecanismul European de Protecție Civilă, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin.
Astfel, în data de 11 august, la ora 22, o aeronavă militară C-17 Globemaster III, din dotarea Bazei PAPA de Transport Aerian Strategic, a decolat de pe Aeroportul Baza 90 din București cu destinația Franța (zona Bordeaux), în vederea executării misiunii de sprijin extern pe care România o oferă autorităților franceze, aflate în lupta cu incendiile de vegetație.
Totodată, o altă aeronavă C-17 Globemaster III, din cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană PAPA din Ungaria, a decolat în noaptea de joi spre vineri de pe Aeroportul din Timișoara, cu echipaj format din pompieri salvatori și tehnică de intervenție specifică aflată în dotare.
(Sursă foto: IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență)
Bogdan NAUM