Case în flăcări la Sadova Veche


incendiu sadova 1Un incendiu violent a izbucnit joi, 25 iulie, la două gospodării, cele cu numerele 86 şi 87, din Sadova Veche, comuna Slatina-Timiş. Cauza – am fost informaţi de la Inspectoratul pentru Situaţi de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin – a constituit-o un scurtcircuit la instalaţia electrică a unui tractor, de pe urma căruia s-a aprins fânul cu care era încărcată remorca vehiculului. De aici, focul s-a propagat la casa cu numărul 86, în incendiu arzând 200 de metri păraţi de acoperiş, iar la imobilul învecinat au ars 40 de metri pătraţi din acoperişul grajdului. Focul a mai mistuit 20 de tone de fân, mobilier, tractorul şi remorca, diverse utilaje – o moară şi un circular, însă au fost salvate animalele adăpostite în anexa celui de al doilea imobil.

La faţa locului au intervenit două autospeciale, cu 11 pompieri din cadrul ISU Caransebeş şi 11 de la Serviciul Voluntar din Slatina-Timiş, cărora li s-au alăturat şi patru cetăţeni din vecini. Datorită amplorii incendiului, a fost nevoie ca pompierii să tragă apă din râul Timiş, furtunele întinse blocând circulaţia pe Drumul European 70 mai bine de 3 ore, cozile de maşini, în ambele sensuri, întinzându-se pe câţiva kilometri.

Valoarea bunurilor distruse în incendiu este de 60.000 de lei, iar a celor salvate de intervenţia pompierilor se ridică la suma de 50.000 de lei, ne-a informat plt. Anca Balint, de la Biroul de presă al ISU „Semenic”.

Sonia BERGER