„Trebuie să cântărim fiecare ce spunem și ce facem”Dragi prieteni liberali,
Ca membru al Partidului Național Liberal de prin 1990, am văzut multe confruntări, competiții și dueluri politice la toate congresele care au avut loc în cele trei decenii de activitate politică, iar filiala pe care o conduc a fost aproape mereu pe primele 10 locuri în clasamentele naționale ale rezultatelor electorale.
Fiind de structură liberală și având personalități puternice, temperamentul multora a fost și la alte congrese la fel de vulcanic și comportamentul la fel de pătimaș.
Pentru unitate și calitate, sunt sigur că cea mai importantă dezbatere va fi pe moțiuni, proiecte și programe, precum și pe obiectivele campaniilor electorale din 2024, indiferent de numele și numărul candidaților pentru funcția de Președinte al Partidului Național Liberal.
Până la urmă, este în joc viitorul PNL, stabilitatea Guvernului și siguranța României.
Așa cum spunea Ion I C Brătianu… „Politica e ceva grav, grav de tot. Ai în mâna ta viaţa şi viitorul ţării tale”.
Toți liberalii dorim să guvernăm bine țara, să ne înțelegem cu partenerii din coaliție și, pentru viitorul atât de complicat, să ne asumăm foarte clar doctrina Partidului Național Liberal.
După acest weekend fierbinte, îndrăznesc să spun, de dragul democrației și al prieteniei, că trebuie să cântărim fiecare ce spunem și ce facem, pentru că întotdeauna cuvintele frumoase pot schimba lumea, iar cuvintele grele pot distruge speranța!
Dragi camarazi,
Doar împreună vom reuși!
Vă doresc, acum, la început de săptămână, pace și bunăvoire, iar celor care aveți alegeri în organizațiile locale și în filiale, mult succes, tuturor!
Dumnezeu să binecuvânteze România!
Senator Marcel VELA