Toate drumurile duc la… Bucoșnița


Într-o discuție purtată cu primarul comunei Bucoșnița, Vichente Suru, acesta ne-a spus că drumul de 1,5 km care leagă satul Goleţ de Drumul judeţean a fost reabilitat prin intermediul unui proiect derulat prin Compania Naţională de Investiţii. În aceeași perioadă s-a lucrat şi la Drumul comunal în lungime de 1,3 km care leagă satele Goleţ şi Bucoşniţa, de această dată fondurile venind de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Administrația locală mai are în plan reabilitarea drumului în lungime de 3 km care leagă localităţile Bucoşniţa şi Petroşniţa, precum şi refacerea legăturii cu Drumul European, pentru aceasta fiind depus la MDRAP un proiect în valoare de 300.000 de lei.

„Există încă două studii de fezabilitate prin care dorim să atragem fonduri europene, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Concret, unul dintre studii vizează pietruirea a 21 km de Drumuri agricole, iar celălalt urmăreşte reabilitarea a 6,5 km de Drumuri comunale. Fiecare investiţie se ridică la valoarea de un milion de euro. Suntem pregătiţi cu toată documentaţia necesară, aşteptăm deschiderea sesiunii de finanţare, lucru care s-ar putea întâmpla la începutul lunii iunie”, a spus Vichente Suru.

Mădălina DOMAN