3.000 de sticle de Agheasmă pentru caransebeşeni


La Praznicul Botezului Domnului, sărbătorit duminică, 6 ianuarie, PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat, în Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din municipiu, Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, după care a săvârșit și Slujba de sfințire a Aghesmei Mari, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat să avem Catedrala noastră episcopală arhiplină de credincioși dornici să asculte cuvântul Lui, dornici după rugăciune și comuniune euharistică și dornici să ducă la casele lor apa cea sfințită de la Bobotează. Îl rugăm pe Domnul să ne arate și nouă calea spre Împărăția Cerurilor, să avem și noi smerenie autentică, nefățarnică, și dragoste neîncetată față de El și unii față de alții”, a spus PS Lucian Mic.

Apa care este sfințită de Bobotează se va păstra tot timpul anului și se va gusta din ea în ziua Botezului Domnului, opt zile după praznic, dar și în caz de boală sau în mari ispite și încercări. Anul acesta au fost pregătite peste 3.000 de sticle de Agheasmă Mare, care au fost sfințite în ajunul Bobotezei, după Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, la Slujba Vecerniei, în cadrul căreia s-a oficiat Slujba de sfințire a apei, ca și în ziua praznicului.

La finalul Sfintei Liturghii, credincioşii au primit din partea slujitorilor anaforă, iconiţe cu Praznicul Botezului Domnului, precum şi Agheasma Mare.

Ştefan ISAC

Foto: Episcopia Caransebeşului