Toamnă cu „roade” bogate la muzeu


Miercuri, 14 octombrie, începând cu ora 11, în Sala Gheorghe Magas de la parterul Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş s-a desfășurat cea de a Va ediţie a Simpozionului Naţional de Etnografie cu tema „Motive ornamentale în arhitectura populară”.

La manifestare au participat o serie de specialişti din Timişoara, Lugoj, Reşiţa, Caransebeş, Constantin Daicoviciu, Şopotu Vechi și Eftimie Murgu, care au adus în discuţie, prin comunicările susţinute, problematica acestui domeniu.

Scopul acestei întruniri, organizată de Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Camerei Agricole a județului Caraș-Severin, a fost acela de a promova arhitectura țărănească românească și a transmite această moștenire generațiilor următoare.

Tot miercuri, între orele 10.30 şi 18, în organizarea aceloraşi instituţii, s-a desfăşurat manifestarea intitulată generic „Târgurile de toamnă ale Muzeului”, în cadrul căreia a avut loc cea de a V-a ediţie a Târgului Mare de Sfânta Paraschiva. Cu acest prilej, cei prezenţi au urmărit un spectacol de dansuri populare româneşti susţinut de Ansamblul folcloric „Zestrea Gugulanilor” şi au putut achiziţiona produse tradiţionale româneşti, precum şi fructe şi legume de sezon.

Vom reveni cu amănunte de la aceste manifestări.

Bianca METEŞ