Timişenii calcă pe bec la Caransebeş


În dimineaţa zilei de 13 octombrie, în jurul orei 1, în timp ce desfăşurau o acţiune de îndrumare şi control al traficului rutier pe str. Nicolae Bălcescu din municipiu, lucrătorii din cadrul Poliţiei municipiului Caransebeş au încercat să oprească o autoutilitară înmatriculată în judeţul Timiş, dar conducătorul acesteia nu a ţinut cont de semnalul regulamentar de oprire efectuat de poliţişti. S-a procedat la urmărirea autoutilitarei, iar în dreptul unei staţii PECO s-a reuşit oprirea autoturismului. S-a constatat că cel care conducea autovehiculul era un bărbat de 35 ani, din Timişoara, care, fiind verificat în baza de date, s-a stabilit că nu posedă permis de conducere, iar la verificarea cu aparatul alcooltest a rezultat o îmbibaţie alcoolică de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a refuzat recoltarea de probe biologice.

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 86, şi „refuz de recoltare probe biologice”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87 din O.U.G. 195/2002, republicată.

În aceeaşi zi, lucrătorii Biroului rutier din cadrul Poliţiei municipiului Caransebeş, împreună cu lucrători din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Caransebeş, au desfăşurat activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe Calea Severinului din municipiu, ocazie cu care au oprit pentru control o autoutilitară înmatriculată în judeţul Timiş.

S-a stabilit că autovehiculul era condus de un tânăr de 25 ani, domiciliat în judeţul Timiş, care nu poseda permis pentru categoria „C”, necesar conducerii unui autovehicul tip autoutilitară.

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 86 alin. 2, din O.U.G. 195/2002, republicată.

Carmen SENCO