Primarul Gheorghe Roma, achitat de Tribunalul Arad!


În cursul săptămânii trecute, Tribunalul Arad a pronunţat sentinţa în Dosarul 8941/108/2013, în care fostul şef al APIA Caraş-Severin, Romică Anculia, fostul şef al Punctului de Lucru al SC „Grup Transport Feroviar” SRL Lugoj, Tudor Jurj, precum şi primarul comunei Slatina-Timiş, Gheorghe Roma, erau judecaţi pentru fraudarea fondurilor europene acordate sub formă de subvenţii pentru întreţinerea pajiştilor.

Instanţa l-a achitat pe edilul din Slatina-Timiş pentru infracţiunile de luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată comisă în formă continuată, de care acesta era acuzat. Totodată, Romică Anculia a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, dar a fost achitat pentru acuzaţia de complicitate la luare de mită. Tudor Jurj a fost condamnat la un an şi şase luni închisoare pentru dare de mită şi doi ani pentru cumpărare de influenţă, contopind pedepsele în pedeapsa cea mai grea, sporind-o cu şase luni, astfel că acesta va executa doi ani şi şase luni. El a fost achitat pentru acuzaţia de instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată comisă în formă continuată.

Tribunalul Arad i-a achitat pe Romică Anculia, Tudor Jurj şi Gheorghe Roma de acuzaţia de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, prevăzută de art. 323 Cod Penal. (S. Berger)