Tabătă la Clubul Montan


În ultima perioadă, la Cabana ,,Scorilo”, administrată de Clubul Montan Caransebeş în staţiunea Muntele Mic, s-a derulat ,,Tabăra de Schi şi Alpinism”. Aceasta s-a adresat elevilor preşcolari şi şcolari, atât categoriei de avansaţi, care şi-au perfecţionat astfel cunoştinţele în domeniu, cât şi categoriei de începători, cu obiectivul principal de iniţiere în schi alpin, dar şi în alte sporturi sau activităţi specifice sezonului rece.

Cu acest prilej, aici au fost prezenţi un număr de peste 70 de copii din Timişoara, Reşiţa, Oţelu Roşu, Arad, Bucureşti, Sibiu şi Caransebeş, dar şi din Republica Serbia, care s-au pregătit sub coordonarea renumitului alpinist Cornel Galescu şi a celorlalţi instructori profesionişti.

La finalul Taberei, a avut loc un concurs de slalom în urma căruia toţi copiii au primit diplome şi compact-discuri cu poze. De asemenea, a fost organizată o festivitate de premiere, precum şi o tombolă cu premii.

Preşedintele Clubului Montan Caransebeş, Cornel Galescu, a mai precizat faptul că ,,Tabăra de Schi şi Alpinism constituie şi un bun prilej pentru socializare între reprezentanţii din zone diferite ale ţării, un loc în care aceştia îşi descoperă unele calităţi nebănuite şi devin apropiaţi faţă de natură, câştigând, totodată, încredere în forţele proprii”.

Ultima ediţie din această iarnă a ,,Taberei de Schi şi Alpinism” de pe Muntele Mic va avea loc la sfârşitul lunii ianuarie, cu ocazia săptămânii de vacanţă şcolară.

Liviu DINU