Surorile Franciscane din Caransebeş, scutite de impozite


Consilierii locali din Caransebeş au votat recent ca fundaţia care reuneşte Surorile Franciscane să nu plătească impozitul de 7.399 de lei către bugetul local. Administraţia din municipiul de pe Timiş şi Sebeş locală a venit şi în acest an în sprijinul Congregaţiei Surorilor Franciscane, fundaţie care desfăşoară, de mai bine de 15 ani, activităţi cu caracter social-umanitar.

În ultima şedinţă a legislativului, aleşii locali au aprobat scutirea de la plata impozitului datorat de Congregaţie pentru cele două imobile utilizate în folosul comunităţii din Caransebeş. Este vorba de Grădiniţa „Sf. Ursula“, unde copiii cu situaţie materială precară beneficiază de ajutor material şi educativ, dar urmează în acelaşi timp şi un program preşcolar în condiţii corespunzătoare, şi de Centrul de Îngrijire la Domiciliu al Federaţiei Caritas, unde cele şapte Surori Franciscane care activează la Caransebeş se ocupă de bolnavii fără posibilităţi materiale, la domiciliul acestora.

Pentru cele două locaţii, Congregaţia Surorilor Franciscane avea de plătit un impozit de 7.399 de lei, însă votul consilierilor locali a consfinţit scutirea de această sumă pentru acest an. Aleşii au ţinut cont de prevederile Codului Fiscal, care stipulează că, pentru clădirile deţinute de asociaţii, fundaţii şi culte, şi utilizate pentru activităţi social-umanitare, nu se datorează impozit, decizia fiind la latitudinea legislativului local.

Sonia BERGER