Prietenii de-a lungul Timişului


Primăria municipiului Caransebeş, în parteneriat cu Primăria Pancevo, Republica Serbia, a demarat la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut proiectul Rock-n-River – Crearea unei ambianţe prietenoase între tineri de-a lungul râului Timiş”. În 28 decembrie 2012, primarul Marcel Vela a semnat contractul de finanţare pentru proiectul ce beneficiază de fonduri în valoare totală de 294.279 de euro, prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia, Axa Prioritară 3 – Promovarea schimburilor People-to-People”, Măsura 3.3 – Creşterea schimburilor în învăţământ, social, cultură şi sport.

Obiectivul urmărit prin proiect este acela de a îmbunătăţi calitatea vieţii pentru comunităţile de tineri, prin crearea condiţiilor pentru dezvoltarea activităţilor pentru tineret şi a cooperării transfrontaliere între tinerii din regiunea de graniţă a României cu Republica Serbia. Prin această finanţare se vor asigura, printre altele, realizarea unui studiu de fezabilitate pentru un Centru de Tineret în Parcul Teiuş, organizarea în Parcul Teiuş a unui concert destinat formaţiilor de tineri, intitulat Rock’n River”, şi a unei expoziţii de fotografie, cu participarea tinerilor din Caransebeş şi Pancevo, precum şi organizarea unui workshop cu tema Tineretul European în România”, care are ca scop prezentarea efectelor schimbărilor sociale asupra vieţii tinerilor după intrarea României în Uniunea Europeană.

Proiectul va fi promovat pe Internet, prin crearea unui site web şi a unei pagini în reţeaua de socializare Facebook. De asemenea, prin intermediul partenerilor media locali, se vor promova activităţile de cooperare transfrontalieră, ca instrument pentru o mai bună abordare socio-economică şi ecologică, în perspectiva unor noi provocări transfrontaliere.

Proiectul Rock-n-River – Crearea unei ambianţe prietenoase între tineri de-a lungul râului Timiş” se va derula pe o perioadă de 12 luni, până în data de 28 decembrie a.c., ne-a informat coordonatorul proiectului, Gabriela Bănăduc.

Bogdan NAUM